Patatine-al-forno

Patatine al forno

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g kleine, vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • 2 rode uien
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • peper van de molen, grof zout

Bereiding

Was en borstel de aardappeltjes in de schil en snij ze daarna doormidden of in kwartjes.

Doe een scheut olijfolie in een ovenschaal en warm die op in een op 180°C voorverwarmde oven. Voeg de aardappelen toe, schud even op en laat dan een twintigtal minuten garen.

Meng er de grof versneden rozemarijn, de in fijne ringen versneden rode ui en de zongedroogde tomaten onder en laat nog een vijftal minuutjes verder garen. Kruid met peper van de molen en grof zout.

Dien op met een rijke gemengde salade.

Jan Buytaert Culinair
Buytaert Jan
Kapelstraat 68
2920 Kalmhout
 

 


Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado

30 min chef

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Zoete zonde: pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

30 min chef makkelijk dessert nagerecht

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

Lekker snel: Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

30 min chef