kippenbouten-in-oven-met-venkel-witte-wijn

Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kippenbouten
  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 zoete ui
  • 1 el venkelzaad
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Begin met de oven voor te verwarmen op 200°C. 

Doe een heel klein beetje olijfolie in een kookpot en bak er op een hevig vuur de kippenbouten in gedurende 5 minuten of totdat ze goudbruin zijn.

Snij ondertussen de zoete ui, de venkel en de citroen in grove stukken. Deze mogen 2 minuten meebakken met de kip. Kruid met het venkelzaad, peper en zout.
 
Blus met een glas droge witte wijn. Sluit de kookpot en laat ongeveer 20 minuten garen in de voorverwarmde oven van 200°C. Afhankelijk van de dikte van de bouten kan de gaartijd enkele minuten langer zijn.

Verdeel de kippenbouten en groenten over 4 diepe borden.


Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten