Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen
29. augustus 2017 | Maarten
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kippenbouten
- 1 venkel
- 1 citroen
- 1 glas droge witte wijn
- 1 zoete ui
- 1 el venkelzaad
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Begin met de oven voor te verwarmen op 200°C.
Doe een heel klein beetje olijfolie in een kookpot en bak er op een hevig vuur de kippenbouten in gedurende 5 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
Snij ondertussen de zoete ui, de venkel en de citroen in grove stukken. Deze mogen 2 minuten meebakken met de kip. Kruid met het venkelzaad, peper en zout.
Blus met een glas droge witte wijn. Sluit de kookpot en laat ongeveer 20 minuten garen in de voorverwarmde oven van 200°C. Afhankelijk van de dikte van de bouten kan de gaartijd enkele minuten langer zijn.
Verdeel de kippenbouten en groenten over 4 diepe borden.
Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets
10. november 2017 | Margot Van Makro
30 min chef
rood vlees
Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado
10. november 2017 | Margot Van Makro
30 min chef
Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes
10. november 2017 | Matthias Van Makro
30 min chef
Lekker snel: patatine al forno
29. augustus 2017 | Maarten
30 min chef