broodje-varken-kalfsworst

Broodje varkens-/kalfsworst 2.0

Ingrediënten

  • 1 broodje naar keuze
  • 1 varkens/kalfsworst
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 1 tomaat
  • 1 tl ketchup
  • 1/2 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 el olijfolie
  • snuifje peper
  • snuifje zout
  • shisoscheutjes (afwerking)

Bereiding

Laat het broodje eerst op kamertemperatuur komen en bak het daarna 8 minuten in de oven op 180°C.

Bak de worst kort aan in boter tot hij kleurt en laat hem dan gedurende 6 minuten verder garen in de oven op 180°C.

Voor de tomatensalsa, snij de tomaat in kleine fijne blokjes, hak de sjalot fijn, plet en hak de look fijn. Meng vervolgens de tomatenblokjes, de fijngehakte sjalot en look en voeg er de ketchup en de olijfolie aan toe. Kruid met een snuifje peper en een snuifje zout.

Vul het broodje met de worst, de tomatensalsa en nadien met de Parmezaanse kaas.
Leg het broodje heel kort in een hete oven zodat de Parmezaanse kaas een beetje warmte opneemt. Werk af met shiso.

De Kleine Zavel
Jeremie Landweer
Stoofstraat 2
2000 Antwerpen

 

 


Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten