Zalmteriyakimetwokvansojascheuten

Zalmteriyaki met wok van sojascheuten, paprika’s en witte rijst

Ingrediënten

  • 4 duurzame zalmfilets
  • ½ glas sojasaus
  • ¼ glas water
  • ¼ glas bruine suiker
  • 2 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
  • 1 eetlepel fijngesneden gember
  • 1 eetlepel fijngesneden look
  • 250 g sojascheuten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 250 g jasmijnrijst

  • Extra: maïsolie, een limoen, sesamzaad, koriander

Bereiding

Maak de teriyakisaus door ½ glas sojasaus, ¼ glas water, ¼ glas bruine suiker, twee eetlepels mirin, een eetlepel fijngesneden gember en een eetlepel fijngesneden look 5 minuten te laten koken.

Gaar 250 g jasmijnrijst in 500 ml water in een kookpot met deksel. Laat 10 minuten koken en zet dan het vuur uit en laat nog 5 à 10 minuten rusten zonder het deksel er af te halen.

Bak de zalm krokant aan in een hete pan met maïsolie (ongeveer 2 minuten per kant). Snij ondertussen de paprika’s in hapklare stukken. Voeg de paprika’s en sojascheuten toe nadat de zalm zijn eerste 2 minuten werd gebakken.

Afwerking

Werk eventueel af met sesamzaad, een partje limoen en koriander.


Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado

30 min chef

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Zoete zonde: pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

30 min chef makkelijk dessert nagerecht

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

Lekker snel: Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

30 min chef