steenbolkfilet-met-preipannenkoekjes

Steenbokfilet met preipannenkoekjes en rode paprika

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g steenbokfilet
  • wit van 2 preistengels
  • 1 ei
  • 2 eetlepels boter
  • 60 g bloem
  • ± 100 ml melk
  • snuifje muskaatnoot
  • zout en peper

  • 1 rode paprika
  • 300 g knolselder
  • 1 koffielepel ras el hanout
  • 1 teentje look
  • Oregano
  • olijfolie

Bereiding

Preipannenkoekjes:

Snij de prei fijn, spoel deze in koud water, laat uitlekken, stoof gaar in 1 eetlepel boter en laat afkoelen. Meng ei, bloem, melk, kruiding en voeg de uitgelekte prei eronder. Let op dat je de melk er beetje bij beetje aan toevoegt zodat je een dik mengsel bekomt. Bak in een pan kleine pannenkoekjes en houd ze warm.

Rode paprika en gegrilde knolselder met ras el hanout:

Snij de paprika in vier stukken, verwijder de pitjes en bak gaar op de barbecue. Meng met de olijfolie, de oregano en de in fijne schijfjes gesneden look en kruid met peper en zout. Schil de knolselder en snij een schijf van 2 cm dik af die je vervolgens in stukken van 2 cm bij 2 cm snijdt. Bak deze gaar op de barbecue, besprenkel met olijfolie en kruid met ras el hanout.

Steenbolkfilet:

Kruid de steenbolkfilet en bak hem (eventueel op de barbecue).Laat de filet een tiental minuten rusten in aluminiumfolie alvorens hem aan te snijden.

Afwerking:

Snij de steenbolkfilet in schijfjes. Schik er de paprika, knolselder en pannenkoekjes bij. Versier eventueel met een paar blaadjes dragon.

 

Tijm & Koriander
Vandendriessche Dik
Stokerijstraat 23
1502 Lembeek
www.tijmenkoriander.be

 


Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten