risotto-van-sojascheuten-saus-van-spinazie

Risotto van sojascheuten, saus van spinazie en plattekaas, geroosterde amandelen en zalm

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g sojascheuten
  • 2 sjalotten
  • klontje boter
  • zwarte peper van de molen en zeezout

  • 120 g verse spinazie
  • 3 el plattekaas
  • zwarte peper van de molen en zeezout

  • 240 g zalmhaasje
  • 2 el amandelschilfers
  • 20 sojascheuten

Bereiding

Saus:

Doe 1 eetlepel water in een steelpan en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie invallen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper van de molen en zeezout. Neem de steelpan van het vuur zodra de spinazie geslonken is en laat goed afkoelen. Mix de spinazie fijn in een blender met de plattekaas.

Risotto:

Versnipper de sjalotten en snij de sojascheuten fijn ter grootte van een rijstkorrel. Laat een klontje boter smelten in een steelpan op een zacht vuur. Voeg de sjalotten en sojascheuten toe en stoof de groenten krokant gaar gedurende 3 minuten.

Zalm:

Snij de zalm in plakjes van ca. 2 cm dik. Leg ze op een ingeboterde bakplaat, kruid met zwarte peper van de molen en zeezout en plaats de zalm in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 2 à 3 minuten.

Afwerking:

Rooster de amandelschilfers goudbruin in een antiaanbakpan. Bestrijk het midden van de borden met de saus, leg hierop de risotto van sojascheuten en verdeel hierover de plakjes zalm. Werk af met de geroosterde amandelschilfers en enkele sojascheuten.

 

We’re Smart World
Fol Frank
Moerasstraat 18
3320 Meldert-Hoegaarden
www.weresmartworld.com

 


Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten