668px-rundercarpaccio-met-parmezaan

Rundscarpaccio met parmezaan en champignons

Ingrediënten voor 4 personen

  • 240 g rundcarpaccio
  • 1 l melk
  • 750 g parmezaan
  • 200 g Parijse champignons
  • 1 sjalot
  • 250 ml room
  • 200 g beukenzwammen
  • een beetje witte wijn
  • lijfolie
  • witte balsamicoazijn
  • peper en zout
  • Rucola

Bereiding

De dag voordien: roulade van carpaccio en duxelle van champignons:

Stoof de gehakte champignons en de sjalot aan in boter, blus met witte wijn en room en laat nadien inkoken.
Leg de afgekoelde duxelle op een deel  van de carpaccio, rol op en vries in.
Haal voor het dresseren de diepgevroren rol uit de diepvriezer en snij in schijfjes van 1 cm.


De dag zelf:

Breng de melk aan de kook, voeg de parmezaan en peper en zout toe en laat doorkoken en daarna afkoelen. Eens afgekoeld en opgesteven, draai tot een gladde crème.

Bak de beukenzwammen aan in olijfolie, blus met de witte balsamicoazijn en kruid met peper en zout. 

Dresseer de rest van de carpaccio op een bord en werk af met schijfjes van de roulade, crème van parmezaan, rucola, beukenzwammetjes, versgeraspte parmezaan, olijfolie en peper.
 

Ten Dauwe
De Groote Peter
Vaartlaan 42
9880 Aalter
www.tendauwe.be


Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado

30 min chef

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Zoete zonde: pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

30 min chef makkelijk dessert nagerecht

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Patatine al forno

Lekker snel: patatine al forno

30 min chef