668px-ravioli-van-polenta-en-fetakaas

Ravioli van polenta en fetakaas met artisjok, koningskrab en kerstomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g ravioli

Polenta:

  • 2 artisjokbodems
  • 250 ml kippenbouillon
  • 60 g boter
  • 60 g polentabloem
  • 100 g fetakaas
  • 1 salieblaadje
  • Olijfolie
  • peper en zout

Schuim van feta:

  • 2 dl kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 80 g fetakaas
  • 80 g parmezaan

Afwerking:

  • 8 kerstomaatjes
  • 160 g koningskrab
  • jonge lente-uitjes
  • Fetablokjes

Bereiding

Voor de polenta:

Snij 2 artisjokbodems in blokjes. Stoof aan in olijfolie, kruid met peper en zout, bevochtig met de kippenbouillon en laat garen onder deksel. Hou 1 artisjokbodem bij voor de afwerking van het bord en snij de andere in kleine blokjes.

Breng 2 dl kippenbouillon met 30 g boter aan de kook. Meng hierbij de polentabloem en laat gedurende 5 minuten op een heel zacht vuurtje garen.
Voeg de artisjokblokjes toe, de in stukjes gesneden fetakaas en één fijngesneden salieblaadje. Laat afkoelen.

 
 Voor het schuim van feta:

Breng de kippenbouillon met de boter aan de kook, laat kort inkoken en voeg dan de fetakaas en de parmezaanse kaas toe.

Mix in een blender of met een goede mixer tot een schuimende massa (kan eventueel ook in een sifonfles).

Kook de verse ravioli gaar in 1 minuut in kokend gezouten water.
 
Voor de afwerking:
 
Snij de kerstomaatjes in 4. Snij het koningskrabvlees in mooie stukjes.
Snij de artisjokbodem in maantjes en warm eventueel even terug op in de microgolfoven.

Voorzie een klein beetje gesneden jonge uitjes en een aantal fetablokjes.
 
Schik de ravioli op de borden. Werk af met de verschillende garnituren en doe schuim over en ook tussen de ravioli.

Kok-Koen
Lienard Koen
Helstraat 3
3211 Binkom

www.kok-koen.be

Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten