668px-hummus-van-artisjok

Hummus van artisjok

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 artisjokken

Benodigdheden stap 1:

  • 2 citroenen
  • 1 dl azijn
  • 1 teentje look, tijm, laurier, olijfolie
  • peper en zout, water, korianderbolletjes
  • 2 l water

Benodigdheden stap 2:

  • 1 dl goede olijfolie
  • 1 citroen (enkel het sap)
  • ½ bot verse korianderblaadjes
  • zwarte peperbolletjes

Bereiding

Kook de artisjokken gedurende 15 minuten in een bouillon van de ingrediënten vermeld bij stap 1 en laat de artisjok daarin afkoelen. 
Haal vervolgens de blaadjes eraf en haal het hooi uit de bodem. Was de bodem en snij hem in partjes.

Mix de gekookte artisjok samen met de olijfolie, wat look en verse koriander tot een gladde massa. Voeg wat citroensap toe en zwarte peper van de molen.
Doe de hummus in een potje, plaats het potje op een schotel en leg er de blaadjes rond.

De Watermolen
Wittebrood Dirk
Houtum 61
2460 Kasterlee
www.watermolen.be


Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten