Hummus van artisjok
18. juli 2017 | Matthias Van Makro
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden stap 1:
- 2 citroenen
- 1 dl azijn
- 1 teentje look, tijm, laurier, olijfolie
- peper en zout, water, korianderbolletjes
- 2 l water
Benodigdheden stap 2:
- 1 dl goede olijfolie
- 1 citroen (enkel het sap)
- ½ bot verse korianderblaadjes
- zwarte peperbolletjes
Bereiding
Kook de artisjokken gedurende 15 minuten in een bouillon van de ingrediënten vermeld bij stap 1 en laat de artisjok daarin afkoelen.
Haal vervolgens de blaadjes eraf en haal het hooi uit de bodem. Was de bodem en snij hem in partjes.
Mix de gekookte artisjok samen met de olijfolie, wat look en verse koriander tot een gladde massa. Voeg wat citroensap toe en zwarte peper van de molen.
Doe de hummus in een potje, plaats het potje op een schotel en leg er de blaadjes rond.
De Watermolen
Wittebrood Dirk
Houtum 61
2460 Kasterlee
www.watermolen.be
Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets
10. november 2017 | Margot Van Makro
30 min chef
rood vlees
Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado
10. november 2017 | Margot Van Makro
30 min chef
Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes
10. november 2017 | Matthias Van Makro
30 min chef
Lekker snel: patatine al forno
29. augustus 2017 | Maarten
30 min chef