668px-Grieks-gebakken-inktvisringen-met-tzatziki--en-platbrood

Grieks gebakken inktvisringen met tzatziki en platbrood

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g inktvisringen
  • Griekse olijfolie
  • een handvol platte peterselie
  • 1 pakje platbrood
  • ½ komkommer
  • 80 g yoghurt
  • verse munt
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 1 biologische citroen
  • peper en zout

Bereiding

Rasp een halve komkommer en een teentje look en bestrooi met zout.

Snij de rode ui en een handvol platte peterselie zo fijn mogelijk. Kruid met peper, zout en zeste van één citroen. Meng goed.

Dep na 5 minuten de komkommer en look zo droog mogelijk. Voeg de yoghurt, de fijngesneden munt, peper, zout en wat olijfolie toe. 

Besprenkel de inktvisringen met olijfolie en bak ze 3 à 4 minuten (afhankelijk van de dikte) in een hete pan. Voeg de mengeling van peterselie en ui toe en blus met het sap van de citroen.

Serveer ze met de frisse tzatziki en platbrood. Gril het platbrood kort voor extra smaak!


Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado

30 min chef

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Zoete zonde: pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

30 min chef makkelijk dessert nagerecht

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

Lekker snel: Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

30 min chef