668px-Grieks-gebakken-inktvisringen-met-tzatziki--en-platbrood

Grieks gebakken inktvisringen met tzatziki en platbrood

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g inktvisringen
  • Griekse olijfolie
  • een handvol platte peterselie
  • 1 pakje platbrood
  • ½ komkommer
  • 80 g yoghurt
  • verse munt
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 1 biologische citroen
  • peper en zout

Bereiding

Rasp een halve komkommer en een teentje look en bestrooi met zout.

Snij de rode ui en een handvol platte peterselie zo fijn mogelijk. Kruid met peper, zout en zeste van één citroen. Meng goed.

Dep na 5 minuten de komkommer en look zo droog mogelijk. Voeg de yoghurt, de fijngesneden munt, peper, zout en wat olijfolie toe. 

Besprenkel de inktvisringen met olijfolie en bak ze 3 à 4 minuten (afhankelijk van de dikte) in een hete pan. Voeg de mengeling van peterselie en ui toe en blus met het sap van de citroen.

Serveer ze met de frisse tzatziki en platbrood. Gril het platbrood kort voor extra smaak!


Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten