668px-dunne-lende-met-aardappeltortilla

Dunne lende met aardappeltortilla, groene asperges en zongedroogde tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g dunne lende iberico (4 x 150 g)
  • 100 g chorizo
  • 8 groene asperges
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 50 g panko paneermeel
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 3 grote aardappelen
  • 2 sjalotten
  • ½ teentje look
  • 6 eieren
  • 0,5 l kalfsfond
  • rozemarijn
  • muskaatnoot
  • olijfolie 
  • peper en zout 
  • boter

Bereiding

Aardappeltortilla: 
Maak de groene asperges schoon, snij de kopjes eraf en blancheer deze in gezouten water. Hou de kopjes apart.
Schil de aardappelen. Snij de aardappelen, de aspergestengels en de chorizo in kleine blokjes

Snij de sjalot fijn en stoof in een pan met olijfolie samen met de aardappelen, de asperges, de look en de chorizo.

Klop de eieren los en kruid af met peper, zout, muskaatnoot en gehakte rozemarijn en giet over de aardappelen. Verwarm wat olijfolie in een pan en giet er het mengsel in. Laat dit ongeveer 15 minuten langs beide zijden garen.

Lende:

Maal de zongedroogde tomaten met de panko tot een tapenade.
Bak de lende aan in een pan, kruid af en doe er fijngesneden ui, wortel en tomaat bij, plaats ongeveer 6 minuten in de oven op 180°C.
Haal het vlees uit de pan en smeer er de tapenade op en laat rusten.

Ontvet de pan, blus met kalfsfond en voeg wat rozemarijn toe. Laat even doorkoken, passeer en monteer met boter.
Warm de aspergekopjes op in boter en kruid af met peper en zout.

Schik een dunne lende en twee stukjes tortilla op een bord, leg er de aspergekopjes bij en voeg wat saus toe.

 

Het Komfoor
Mario Aerts
Gevaertlaan 199
2260 Westerlo
www.hetkomfoor.be


Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten