668px-zalmrolletjes-met-geitenkaas-en-bieslook

Zalmrolletjes met geitenkaas en bieslook

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g gerookte zalm, in repen gesneden
  • 400 g geitenkaas
  • 50 g room
  • 1 el honing
  • 2 el versnipperde bieslook
  • peper
  • rucola
  • olijfolie

Bereiding

Leg de zalmrepen op een stuk plastiekfolie. Hou aan de kanten een stukje folie over.

Warm in een kom op zeer laag vuur de geitenkaas heel lichtjes op, tot deze smeuïg en makkelijk smeerbaar wordt. Haal van het vuur en meng met de honing, bieslook, room en peper - zeker geen zout toevoegen! Bestrijk de zalmrepen volledig met een laagje kaasmengsel van ongeveer een halve cm dik.

Rol de zalmrepen op met behulp van de plastiekfolie, zonder de folie mee in te rollen. Druk de rol nog eens goed aan door de uiteinden van de plastiekfolie op te rollen. Leg de rol op een plat bord in de koelkast gedurende minstens 2 uur.

Snij daarna de zalmrollen in stukken van de gewenste lengte en plaats deze speels op een bord, met wat rucola. Werk af met olijfolie en versier naar smaak nog met geroosterde noten.

De Kaai
Eddy Devreker
Suikerkaai 12A
1500 Halle
www.restaurantdekaai.be


Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado

30 min chef

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Zoete zonde: pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

30 min chef makkelijk dessert nagerecht

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Patatine al forno

Lekker snel: patatine al forno

30 min chef