668px-schijf-ijsbergsla-met-lookchips

Schijf ijsbergsla met lookchips, erwtjes, gerookt paprikapoeder, zoute ansjovis, olijfolie, citroen en tuinkers

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kroppen ijsbergsla
  • 2 potjes gezouten ansjovis op olijfolie
  • 1 bakje tuinkers
  • 160 g erwtjes
  • gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • 4 tenen knoflook

Bereiding

Pel de knoflook en snij hem met de mandoline in fijne chips.

Fruit de lookchips goudbruin op 140°C in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snij 4 schijven van ongeveer 4 à 5 cm dik van de ijsbergsla en leg ze telkens op een bord. Kruid de schijven met gerookt paprikapoeder.

Verdeel de ansjovis, de erwtjes, de lookchips en de tuinkers over de 4 borden en werk af met nog enkele druppels olijfolie.

We’re Smart World – Innovation Center
Fol Frank
Moerasstraat 18
3320 Meldert
www.weresmartworld.com

Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado

30 min chef

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Zoete zonde: pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

30 min chef makkelijk dessert nagerecht

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Patatine al forno

Lekker snel: patatine al forno

30 min chef