rundcarpaccio

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 porties carpaccio
  • 2 schijven ganzenleverterrine
  • 1 rode biet
  • 1 gele courgette
  • 1 appel
  • 1 citroen, arachideolie, peper, zout, mosterd, suiker (vinaigrette van citroen)
  • jonge kervel
  • 4 toasten
  • fruitige olijfolie

Bereiding

Schik de carpaccio op een bord in een ronde cirkel, bestrijk met de fruitige olijfolie en kruid met peper en zout.
Maak een vinaigrette met arachideolie, mosterd, een citroen, suiker en peper en zout.

Snij de rode biet, de appel en de courgette in brunoise. Overgiet de appeltjes met de vinaigrette en laat marineren.

Kook de blokjes rode biet en overgiet ze nadien met de vinaigrette.

Blancheer de courgetteblokjes heel kort, of laat ze zelfs rauw, en overgiet ze daarna ook met de vinaigrette.

Snij de terrine in heel fijne blokjes en hou deze koel in de koelkast.

Snij blokjes van de toasten, frituur ze en laat ze daarna uitlekken op papier.

Dresseer de gemarineerde groentjes (eerst op een ziftje plaatsen) op de rand van de carpaccio, daarna de blokjes ganzenlever en eindig met de croutons en enkele blaadjes jonge kervel.

De Fakkels
Paul-Luc Meesen
Hasseltsesteenweg 61
3800 Sint-Truiden
www.defakkels.be


Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado

30 min chef

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Zoete zonde: pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

30 min chef makkelijk dessert nagerecht

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

Lekker snel: Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

30 min chef