668px-gegrilde-lamsmerguez-en-lamskotelet

Gegrilde lamsmerguez en lamskotelet, Marokkaanse gremolata, salade van couscous, geitenkaascrème

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 lamsmerguez
  • 4 lamskoteletten

Gremolata:

  • zeste van 1/2 gezouten citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje munt
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 mespunt ras-el-hanout
  • enkele blaadjes platte peterselie

Couscous:

  • 350 g grove of parelcouscous
  • 7 dl groentebouillon of kippenbouillon
  • 1/2 dl arganolie
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 courgette
  • 2 vleestomaten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 koffielepel harissa

Geitenkaascrème:

  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1/2 dl olijfolie

Bereiding

Grill de merguez op de barbecue.
Wrijf de lamskotelet in met olijfolie, kruid met peper en zout en grill op de barbecue.

Gremolata
Hak de kruiden voorzichtig, rasp de zeste van de citroen, pel en hak de knoflook en meng alles met de ras-el-hanout. Je kunt hier ook nog wat olijfolie aan toevoegen. Bewaar in de koelkast.

Couscous
Kook de bouillon en voeg de harissa toe. Giet de bouillon in een kom over de couscous en dek af met plasticfolie. Laat de couscous ‘wellen‘.
Emondeer de tomaten (maak een inkeping, dompel ze enkele seconden in kokend water, vervolgens in ijswater en verwijder het vel) en snij het vruchtvlees in brunoise.
Pel en snij de knoflook en sjalot fijn, en snij de courgette en paprika in brunoise. Verwarm de arganolie en stoof de sjalot en knoflook, voeg de groenten toe en de pijnboompitten, meng onder de couscous en kruid af. Voeg er op het einde nog wat gesneden peterselie bij.

Geitenkaascrème
Draai de geitenkaas samen met de olijfolie in de blender tot een smeuïge massa.

Creatief Culinair Atelier
Mario Holtzem
Herkenrodeplein 5
3600 Genk
www.creatiefculinairatelier.be


Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten