668px-enchiladas-met-rode-quinoa

Enchiladas met rode quinoa en pintobonen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 kleine tortillawraps
  • 100 g rode quinoa
  • 100 g gegaarde pintobonen
  • 1 gegaarde maïskolf
  • verse koriander
  • 1 el komijnzaad Market Fresh
  • 5 groene Padron chilipepers
  • 2 pruimtomaten
  • 30 g cheddarkaas (best in blok)
  • 1 limoen

 EXTRA: 

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

Kook de rode quinoa gedurende 13 minuten in kokend water.

Bak de bonen in hete olijfolie zonder te roeren. Zo breekt het omhulsel en worden ze lekker krokant!

Snij de rode ui, 2 teentjes look en 5 Padron chilipepers in kleine stukken en bak ze aan in olijfolie met een eetlepel komijnzaad en een snuifje zout.

Snij de maïskorrels van de kolf en bak ze mee in de pan.

Als alles goed gekleurd is, voeg 2 fijngesneden pruimtomaten toe en laat 3 minuten pruttelen op een middelmatig vuur.

Gril de tortillavellen kort op een hete grill om ze extra smaak te geven.

Meng de gekookte quinoa, de gebakken pintobonen, het sap van een limoen en een handvol gesneden koriander onder de saus.

Vul de tortilla’s met het mengsel en rol ze op. Plaats ze daarna in een ovenschotel en rasp er cheddarkaas over. Bak ze tot slot 20 minuten in een oven op 190°C.


Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten