yakitori-van-kip

Yakitori van kip gerold in geroosterde cashew met koriander

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g geroosterde cashewnoten
  • enkele takjes koriander
  • 1 limoen
  • 2 kippenfilets
  • 10 cl sojasaus
  • 5 cl oestersaus
  • 20 g bruine suiker
  • 10 cl water
  • 1 el fijngeraspte gember
  • 1 el fijngesneden citroengras
  • 1 sjalot
  • arachideolie
  • suiker
  • zout

Bereiding

Voor de marinade, doe de sojasaus, de oestersaus, de bruine suiker, het water, de fijngeraspte gember en het fijngesneden citroengras in een pot en laat even opkoken. Zet daarna het vuur uit.

Snij de kip in hapklare stukken en laat 20 minuten marineren in de pot. Kneus ondertussen 100 g geroosterde cashewnoten fijn en meng met enkel takjes fijngesneden koriander.

Stoof voor de dip een fijngesneden sjalot in een beetje arachideolie. Kneus ondertussen de andere 100 g geroosterde cashewnoten tot een fijn poeder. Voeg dit poeder toe aan de glazige sjalot en kruid met een snuifje suiker en een beetje zout. Voeg water toe tot de gewenste dikte. Houd warm.

Maak de yakitori’s door de stukjes kip op kleine brochettestokjes te steken en gril de brochettes dan 3 minuten per kant. Als ze gaar zijn, rol ze door de cashew- en koriandermengeling.

Maak een piramide met de yakitori’s en leg er partjes limoen bij.

Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado

30 min chef

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Zoete zonde: pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

30 min chef makkelijk dessert nagerecht

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

Lekker snel: Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

30 min chef