kabeljauw-alla-primavera

Kabeljauw alla primavera

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kabeljauwmoten
  • 50 g dubbelgedopte tuinbonen
  • 50 g gedopte doperwtjes
  • 50 g lente-ui
  • 50 g sluimererwten
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 100 g melk
  • 200 g mosseljus (kookvocht van mosselen) of visbouillon
  • 100 g groene kruiden (platte peterselie, koriander, venkelgroen, selderijblad…)
  • 70 g olijfolie
  • citroensap naar smaak
  • zout
  • boter

Bereiding:

Strijk de kabeljauwmoten in met wat olijfolie, kruid ze met zout en gaar ze 7 minuten in een oven op 180°C tot ze (bijna) gaar zijn.

Blancheer de dubbelgedopte tuinbonen, de gedopte doperwtjes, de lente-ui en de sluimererwten apart tot ze beetgaar zijn. Bak ze daarna kort in wat boter en kruid af met zout.

Gaar de diepvrieserwtjes in kokend water, giet ze af, pureer ze fijn in een blender en voeg de melk toe. Haal ze daarna door een fijne zeef om eventueel overgebleven stukjes te verwijderen.

Kook het mosseljus in tot de gewenste smaakintensiteit, pureer de saus in een blender samen met de olijfolie en de groene kruiden.

Schik de kabeljauw centraal op een bord en lepel er de groenten rond. Werk af met wat toefjes erwtenpuree en een beetje mosselsaus.

Table d’amis
Beudaert Mathieu
Sint-Maartenskerkhof 8
8500 Kortrijk
www.tabledamis.be


Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado

30 min chef

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Zoete zonde: pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

30 min chef makkelijk dessert nagerecht

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

Lekker snel: Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

30 min chef