gehaktburger-met-groentjes

Gehaktburger met groentjes, wortelkoekjes en Indische curry

Ingrediënten voor 4 personen

  • 480 g varkensboerengehakt
  • 3 eieren
  • 100 g havervlokken
  • 500 g wortelen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 1 tl Indische curry
  • 1 glas witte wijn
  • 1 glas water
  • 20 cl olijfolie
  • 100 g bloem
  • zout

Bereiding

Snij de aubergine en de courgette in kleine blokjes en bak ze in een pan met een beetje olijfolie. Meng de blokjes vervolgens met het gehakt, de havervlokken en 1 ei. Kruid naar smaak en laat rusten. Maak 4 hamburgers en bak ze 20 minuten in de oven op 170°C.

Schil de wortelen en stoom ze gedurende 20 minuten. Mix de wortelen tot puree en voeg de bloem, 2 eieren en een snufje zout toe.

Maak 8 even grote ronde koekjes met de wortelpuree en bak ze in een antiaanbakpan met een beetje vetstof, type bakken en braden (mengsel van boter en olie) of olijfolie.

Fruit de gehakte ui in olie, voeg eerst de curry toe en dan de in blokjes gesneden geschilde appel. Laat 5 minuten sudderen met het deksel op de pan. Voeg dan de witte wijn, de banaan en het water toe. Laat 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje en mix dan alles tot een gladde saus.

Leg telkens een hamburger tussen 2 wortelkoekjes op een bord en giet er wat saus rond.

Cuisine Potager
Claude Pohlig
Rue des Papeteries 12
1325 Chaumont-Gistoux
www.cuisine-potager.be