gazpacho-van-komkommer

Gazpacho van komkommer met rode quinoa, gegrilde halloumi, rode paprika en zeekraal

Ingrediënten voor 4 personen

Gazpacho:

  • 2 komkommers
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook (zonder kern)
  • olijfolie
  • 1 el yuzu/citroensap
  • zwarte peper van de molen en zeezout

Garnituren:

  • 40 g rode quinoa
  • 1 pakje halloumi
  • enkele blaadjes citroenverveine
  • olijfolie
  • 1 zoete rode paprika
  • een handvol zeekraal

Bereiding:

Gazpacho: schil de komkommers en snij ze in gelijke stukken. Doe de komkommerstukjes in een mengschaal en voeg de look, de grof gesneden ui, een geutje water, een scheut olijfolie, de yuzu of het citroensap en peper en zout toe. Dek de schaal af en laat een nacht marineren in de koelkast. Haal uit de koelkast en mix fijn.

Quinoa: gaar de quinoa en laat daarna afkoelen.

Halloumi: wrijf de halloumi in met olijfolie en kruid met peper en fijngesneden citroenverveine. Grill de halloumi, laat afkoelen en snij in blokjes.

Zeekraal: blancheer zeer kort en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

Rode paprika: verwijder de zaadlijsten en snij in brunoise.

Verdeel de gazpacho over de borden, leg er de blokjes gegrilde hallloumi in en werk af met de rode paprika, de zeekraal en de rode quinoa.

We’re Smart World – Innovation Center
Fol Frank
Moerasstraat 18
3320 Meldert
www.weresmartworld.com


Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado

30 min chef

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Zoete zonde: pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

30 min chef makkelijk dessert nagerecht

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

Lekker snel: Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

30 min chef