varkenslapjes-perzik-sugar-snaps

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 varkenslapjes
  • 250 g room
  • 100 g sugar snaps
  • 100 g erwten
  • 100 g broccoli
  • 3 el cognac
  • 2 perziken (mag uit blik)
  • paprikapoeder
  • 500 g aardappelen
  • 250 g boter
  • peper en zout
  • eetbare bloemen (facultatief)

Bereiding:

Sauteer de varkenslapjes in boter. Blus de pan met cognac en voeg de room toe. Voeg nadien paprikapoeder toe naar eigen smaak.

Halveer nu de perziken en warm ze op in de saus. Blancheer apart de sugar snaps, de broccoli en de erwtjes. Schil dan de aardappelen, kook ze en haal ze door een passe-vite. Voeg boter en peper en zout toe. Wanneer de saus klaar is, zeef ze en mix ze tot een luchtig geheel.

Dresseer de varkenslapjes in het midden van een bord, leg er de halve perzik op en werk af met de groentjes en de puree. Nappeer er de saus over en werk eventueel af met eetbare bloemen.

De Kleine Zavel
Stoofstraat 2
2000 Antwerpen
www.dkz-group.be


Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten