salade-komkommer-geitenkaas-gerookte-zalm

Salade van komkommer, verse geitenkaas en gerookte zalm

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g verse geitenkaas Capra
  • 300 g gerookte zalm
  • 2 komkommers
  • 5 cl chardonnay-azijn
  • honing
  • 1 rijpe mango
  • 100 g sjalot
  • 1 kl roze peper op nat
  • 4 stuks suikersla
  • 50 g dille
  • 1 dl maïsolie
  • 2 sneden brood
  • 4 seizoenenpeper
  • limoensap
  • olijfolie
  • peper en zout
  • zeezout
  • aspergescheuten
  • vershoudfolie

Bereiding:

Doe de geitenkaas in een kom en voeg er de grof gemalen 4 seizoenenpeper en het limoensap toe en meng tot een gladde massa.

Leg 2 stukken vershoudfolie van 50 cm op een werkblad en olie ze lichtjes in. Leg hierop de gerookte zalm open. Smeer de geitenkaas op de zalm, rol stevig op en laat terug opstijven in de frigo.

Schil de komkommers en snij ze in spaghettislierten (de zaadlijsten in het midden niet gebruiken). Meng de komkommer met een snuifje zeezout, 5 cl chardonnay-azijn en een vleugje honing.

Stoof de sjalot gaar op een laag vuurtje in een beetje maïsolie en laat afkoelen. Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit. Voeg het vruchtvlees, de sjalot, de roze peper op nat en het limoensap samen en mix alles tot een gladde massa in een blender.

Snij de dille fijn (hou een aantal topjes apart) en meng met de maïsolie. Snij de suikersla in 4 partjes en grill ze op de barbecue of bak ze in een pan. Nappeer de partjes nadien met de dille-olie. Snij het brood in croutons, bak ze in olijfolie en kruid met peper en zout. Haal ondertussen de zalmrollen uit de frigo en snij ze in stukken van ongeveer 2 cm.

Laat de komkommerslierten uitlekken en leg ze op een bord. Dresseer hierrond alles naar eigen fantasie. Werk af met aspergescheuten en dilletopjes.

De Repertoire
Poederleeseweg 15
2200 Herentals
www.derepertoire.be



Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten