gevulde-avocado-mais-chili-fried-egg

Gevulde avocado met maïs, chili en spiegelei

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 avocado’s
  • 2 rode chilipepers
  • 2 gekookte maïskolven (vacuüm)
  • 4 bio-eieren
  • 1 handvol koriander
  • 2 sjalotten
  • 2 limoenen
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Bak de maïskolven krokant in olijfolie. Hak ondertussen de sjalotten, chilipepers en koriander fijn. Voeg de zeste van een limoen, limoensap, olijfolie en zout toe en meng onder elkaar.

Haal het vruchtvlees uit de avocado’s (gooi de schillen niet weg) en snij in kleine stukken. Wanneer de maïskolven goudbruin zijn, mogen ze even afkoelen. Snij daarna de maïs van de kolf af. Voeg de gesneden avocado en de maïs toe aan het mengsel van sjalotten, chilipepers en koriander en meng het geheel.

Bak spiegeleitjes in olijfolie en vul ondertussen de schillen van de avocado met het mengsel. Leg tot slot telkens een spiegelei op een gevulde avocado.


Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten