rozet-tomaten

Rozet van wilde tomaten met gegrilde groene asperges en halloumi

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g wilde tomaten
  • 400 g groene asperges
  • 200 g halloumi
  • 1 citroen
  • peterselie
  • 1 teentje look
  • olijfolie 
  • peper en zout 

Bereiding:

Grill de geschilde asperges gedurende 5 minuten samen met de halloumi. Snij ondertussen de wilde tomaten in fijne sneetjes en leg ze op een bord. Kneus voor de gremolata een handvol peterselie en een teentje look en voeg er het sap van een halve citroen en olijfolie bij. Gebruik een vijzel om een homogene massa te bekomen. Kruid naar smaak met peper en zout. Schik de halloumi en de gegrilde asperges op de tomaten en werk af met de gremolata.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten