carpaccio-tomaat-garnalen

Kleurrijke carpaccio van tomaat, garnalen en yoghurtdressing

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 gele tomaat
  • 1 groene tomaat 
  • 1 oranje tomaat 
  • 1 rode tomaat
  • 250 g gepelde garnalen
  • 1 potje van 125 g yoghurt
  • 1 limoen
  • ½ el ketchup
  • 1 koffielepel worcestershiresaus
  • wakamé
  • radijsjes 
  • enkele blaadjes salade
  • peper van de molen
  • extra-zuivere olijfolie 
  • facutatief: tomatenpoeder

Bereiding:

Meng de yoghurt, de ketchup, een paar druppels limoen en de worcestershiresaus. Breng het mengsel op smaak met een paar draaien van de pepermolen. Hou apart.

Emondeer de tomaten. Dompel ze een 10-tal seconden onder in kokend water en laat ze daarna even schrikken in ijswater. Pel ze en snij ze zo fijn mogelijk. Schik ze onmiddellijk op een bord.

Leg de garnalen in het midden van het bord met daarbij de gehalveerde radijsjes, een paar blaadjes salade en wakamé. Besprenkel met een beetje olijfolie. Leg wat yoghurtdressing rondom de tomatencarpaccio.

Eventueel kan nog tomatenpoeder toegevoegd worden als extra garnituur.

Bel-Etage
Gulden-Vliesstraat 13
8300 Knokke-Heist
www.restaurantbeletage.be



Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten