carpaccio-tomaat-garnalen

Kleurrijke carpaccio van tomaat, garnalen en yoghurtdressing

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 gele tomaat
  • 1 groene tomaat 
  • 1 oranje tomaat 
  • 1 rode tomaat
  • 250 g gepelde garnalen
  • 1 potje van 125 g yoghurt
  • 1 limoen
  • ½ el ketchup
  • 1 koffielepel worcestershiresaus
  • wakamé
  • radijsjes 
  • enkele blaadjes salade
  • peper van de molen
  • extra-zuivere olijfolie 
  • facutatief: tomatenpoeder

Bereiding:

Meng de yoghurt, de ketchup, een paar druppels limoen en de worcestershiresaus. Breng het mengsel op smaak met een paar draaien van de pepermolen. Hou apart.

Emondeer de tomaten. Dompel ze een 10-tal seconden onder in kokend water en laat ze daarna even schrikken in ijswater. Pel ze en snij ze zo fijn mogelijk. Schik ze onmiddellijk op een bord.

Leg de garnalen in het midden van het bord met daarbij de gehalveerde radijsjes, een paar blaadjes salade en wakamé. Besprenkel met een beetje olijfolie. Leg wat yoghurtdressing rondom de tomatencarpaccio.

Eventueel kan nog tomatenpoeder toegevoegd worden als extra garnituur.

Bel-Etage
Gulden-Vliesstraat 13
8300 Knokke-Heist
www.restaurantbeletage.be



Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten