foccacia-gerookte-zalm

Foccacia met gerookte zalm en coulis van erwtjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 sneetjes foccacia of toastbrood (of ander gewenst brood)
  • 4 grote sneden gerookte zalm
  • 1 rode paprika 
  • 1 gele paprika 
  • 1 groene paprika
  • 200 g de champignons 
  • 400 g erwtjes (vers of diepgevroren)
  • 1 bos radijzen
  • 100 g verse tijm
  • 2 dl gevogeltefond
  • 1 fles extra zuiver olijfolie 250 ml
  • 1 fles balsamicocrème
  • Shi Shu (kruidenscheuten) voor de garnituur

Bereiding:

Breng water aan de kook in een kookpot en kook er de erwtjes 2 tot 3 minuten in. Giet af, voeg de gevogeltefond toe en mix met een keukenrobot of een mixer. Zeef alles en bewaar apart.

Voorverwarm de oven op 170°C. Giet wat oliefolie over de sneetjes foccacia of toastbrood, leg ze op bakpapier op een bakplaat in de oven. Laat ze 15 minuten kleuren in de oven en hou ze dan opzij op een bord.

Maak de paprika’s en de champignons schoon en snij ze in blokjes. Voorverwarm een pan, giet er olijfolie in en bak er eerst de paprikablokjes en vervolgens de champignonblokjes in. Goed kruiden. Laat alles goed uitlekken en voeg er dan de fijngehakte tijm aan toe.

Haal de gerookte zalm 15 minuten op voorhand uit de ijskast. Snij het zwarte gedeelte van de gerookte zalm weg en snij de zalm dan in driehoekjes.

Verdeel het afgekoeld mengsel paprika- en champignonblokjes over de 4 toasts, dresseer er de gerookte zalm over en versier met kruidenscheuten. Leg naast de toasts wat erwtencoulis en schijfjes radijs.

Restaurant Cédric
Koningslaan 230
8300 Knokke
www.restaurant-cedric.be




Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten