foccacia-gerookte-zalm

Foccacia met gerookte zalm en coulis van erwtjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 sneetjes foccacia of toastbrood (of ander gewenst brood)
  • 4 grote sneden gerookte zalm
  • 1 rode paprika 
  • 1 gele paprika 
  • 1 groene paprika
  • 200 g de champignons 
  • 400 g erwtjes (vers of diepgevroren)
  • 1 bos radijzen
  • 100 g verse tijm
  • 2 dl gevogeltefond
  • 1 fles extra zuiver olijfolie 250 ml
  • 1 fles balsamicocrème
  • Shi Shu (kruidenscheuten) voor de garnituur

Bereiding:

Breng water aan de kook in een kookpot en kook er de erwtjes 2 tot 3 minuten in. Giet af, voeg de gevogeltefond toe en mix met een keukenrobot of een mixer. Zeef alles en bewaar apart.

Voorverwarm de oven op 170°C. Giet wat oliefolie over de sneetjes foccacia of toastbrood, leg ze op bakpapier op een bakplaat in de oven. Laat ze 15 minuten kleuren in de oven en hou ze dan opzij op een bord.

Maak de paprika’s en de champignons schoon en snij ze in blokjes. Voorverwarm een pan, giet er olijfolie in en bak er eerst de paprikablokjes en vervolgens de champignonblokjes in. Goed kruiden. Laat alles goed uitlekken en voeg er dan de fijngehakte tijm aan toe.

Haal de gerookte zalm 15 minuten op voorhand uit de ijskast. Snij het zwarte gedeelte van de gerookte zalm weg en snij de zalm dan in driehoekjes.

Verdeel het afgekoeld mengsel paprika- en champignonblokjes over de 4 toasts, dresseer er de gerookte zalm over en versier met kruidenscheuten. Leg naast de toasts wat erwtencoulis en schijfjes radijs.

Restaurant Cédric
Koningslaan 230
8300 Knokke
www.restaurant-cedric.be




Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten