cote-a-l-os-bbq

Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 stuks côte à l'os van elk 700 g
  • 50 g rode quinoa
  • 50 g witte quinoa
  • 50 g linzen
  • 1 bakje rode kerstomaten
  • 1 bakje gele kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 8 groene asperges
  • parmezaanplakjes
  • rucola
  • basilicum 
  • 1 teentje look
  • sushi-azijn
  • olijfolie
  • peper en zout
Dit heb je nodig voor de chimichurri:
  • 1 bos platte peterselie
  • 1/2 bos koriander
  • 10 takjes oregano
  • 2 groene chilipepers
  • 3 teentjes look
  • 2 sjalotten
  • 1 limoen
  • 2 el sushi-azijn
  • 1 el xeresazijn
  • 2 dl olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je chimichurri:

Mix de kruidenblaadjes en de chilipepers in een keukenrobot. Voeg een beetje olijfolie toe en mix opnieuw. Snipper de sjalot en de look fijn en meng ze onder de kruidenpasta. Voeg opnieuw wat olijfolie toe, want de pasta mag niet te vloeibaar zijn. Voeg er eerst wat limoenrasp en het sap van 1 limoen aan toe en dan ook de sushi- en de xeresazijn. Kruid met peper en zout.

Zo maak je de côte à l’os en salade:

Kook de quinoa 10 tot 15 minuten, giet af en laat uitlekken. Kook tegelijkertijd ook de linzen gedurende ongeveer 15 minuten.
Blancheer de asperges daarna kort in kokend water. Haal ze eruit, dep ze af en hussel ze om met wat olie.

Kruid het vlees met peper en zout en bestrijk het met olijfolie. Leg het op de barbecue en grill het 10 minuten aan beide zijden tot het goudbruin is. Grill tegelijkertijd ook de asperges aan beide zijden op de barbecue. Laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie terwijl je aan de salade werkt.

Halveer de kerstomaten en snij de look en de rode ui fijn. Meng alle ingrediënten met de quinoa, de linzen en wat olijfolie. Versnipper de basilicum en breng op smaak met sushi-azijn, peper en zout. Meng daarna alles goed.

Restaurant Escabèche
Dumortierlaan 94
8300 Knokke-Heist
www.escabeche.be



Ribeye op de rooster met salie en knoflook

Laat je inspireren: Ribeye op de rooster met salie en knoflook

vlees eten recepten

Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

Laat je inspireren: Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

vis visgerechten recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Parelhoenboutjes met geroosterde groenten uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in een braadpan en bak hierin de parelhoenboutjes rondom bruin...

recepten