boutje-hoevekip

Boutje van hoevekip gelakt met Luikse stroop en gegrilde groenten

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de glanssaus:
  • 200 g Loonse stroop (Luikse siroop kan ook)
  • 1dl sojasaus
  • 1dl rode wijn
  • ½ el lookpoeder
  • ½ el gemberpoeder
  • ½ el vierkruidenpoeder
  • 1 el mosterd
  • peper en zout
  • cayennepeper naar smaak
  • sap van 1 limoen
Voor de kip:
  • 4 bouten van biohoevekippen
  • ½ dl olie
  • 1 el kipkruiden
Voor de garnituur:
  • 1 kg seizoensgroenten zoals asperges, courgettes, jonge wortelen, lente-uitjes, paddenstoelen, venkel, bloemkool enz.
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • peper van de molen en zeezout (fleur de sel)
Voor de versiering:
  • takjes rozemarijn, roomse kervel, bonenkruid enz.

Bereiding:

Meng al de ingrediënten voor de saus, laat zachtjes tot 2/3 inkoken en laat afkoelen.

Snij de bouten in twee, ontbeen het dijbeen en snij de schenkels wat bij.
Wrijf de kippenbouten in met olie en kruid ze met de kipkruiden. Rooster ze even boven de hete kolen in de barbecue en leg ze dan in een bakje of op de bakplaat in de koude zone van de barbecue. Dep de bouten royaal met de glanssaus, sluit de barbecue en laat de bouten garen. Borstel er wel regelmatig (om de 5 minuten) glanssaus over.

Meng alle groenten met de olie en kruid ze met Provençaalse kruiden, peper en zout. Rooster ze een voor een boven de kolen, leg ze in een bakje en gaar ze samen met de kip in de koude zone in de gesloten barbecue.
Schik alles zo creatief mogelijk op borden en versier met de tuinkruiden.

Hof te Rhode
Chef Felix Alen
Rodestraat 7
3290 Schaffen
www.hofterhode.be


Ribeye op de rooster met salie en knoflook

Laat je inspireren: Ribeye op de rooster met salie en knoflook

vlees eten recepten

Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

Laat je inspireren: Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

vis visgerechten recepten

Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

Lekker snel: Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

30 min chef recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten