risotto-met-bospaddenstoelen

Risotto met bospaddenstoelen

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 275 g risottorijst (carnaroli of andere) 
  • 350 g gemengde wilde paddenstoelen
  • 2 versnipperde sjalotten
  • 1 versnipperde ui
  • 150 g grof gehakte amandelen (liefst verse)
  • 1 teentje gehakte look
  • olijfolie
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 blaadjes salie
  • 7 dl lichte kalfsbouillon
  • 65 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 dl room
  • zout
  • witte peper van de molen
  • ½ citroen

Bereiding:

  • Kleur de amandelen, de sjalot, de ui en de look lichtjes aan in olijfolie in een diepe, zware pan. 
  • Bak de rijst een drietal minuten zachtjes mee. 
  • Voeg er dan de wijn, de rozemarijn en de salie aan toe en breng aan de kook. 
  • Giet er beetje bij beetje de hete bouillon bij, blijf roeren en zorg dat de mengeling telkens opnieuw begint te koken. Doe dit gedurende ongeveer 20 minuten. 
  • Meng er de kaas en de room bij, breng de risotto op smaak met zout en witte peper van de molen en laat hem nog even zachtjes verder garen.
  • Bak de gereinigde en versneden bospaddenstoelen op hoog vuur aan in olijfolie en kruid ze af met citroensap, peper en zout. 
  • Leg op elk bord een schep risotto en schik de paddenstoelen erbovenop.

Jan Buytaert Culinair
Kapelstraat 68
2920 Kalmhout


Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten