linguine-cacciatore-met-chipolata-en-santa-cristina-toscana

Linguine cacciatore met chipolata en Santa Cristina Toscana

Ingrediënten voor 2 personen :

  • 320 g linguine De Cecco
  • 400 g chipolata met fijne kruiden
  • 2 blikken tomaat
  • 250 g oesterzwammen
  • 100 g pancetta
  • 1 zoete ajuin
  • 2 tenen look
  • 1 tak rozemarijn
  • 30 cl Santa Cristina Toscana
  • olijfolie
  • peper en zout 
  • Parmezaanse kaas
  • basilicum

Bereiding:

  • Snij twee chipolata’s in kleine stukken en bak ze samen met de volledige chipolata’s in olijfolie.
  • Voeg de pancetta, oesterzwammen, gesneden ajuin, gesneden look en rozemarijn toe en bak tot alles goed aangekleurd is.
  • Kruid met peper en zout en blus met de rode wijn. Kook ondertussen de linguine gedurende 10 minuten al dente in gezouten water.
  • Voeg, wanneer de wijn ingekookt is, twee blikken gehakte tomaten toe. Laat pruttelen tot de pasta gaar is.
  • Werk af met basilicum en Parmezaanse kaas.