linguine-cacciatore-met-chipolata-en-santa-cristina-toscana

Linguine cacciatore met chipolata en Santa Cristina Toscana

Ingrediënten voor 2 personen :

  • 320 g linguine De Cecco
  • 400 g chipolata met fijne kruiden
  • 2 blikken tomaat
  • 250 g oesterzwammen
  • 100 g pancetta
  • 1 zoete ajuin
  • 2 tenen look
  • 1 tak rozemarijn
  • 30 cl Santa Cristina Toscana
  • olijfolie
  • peper en zout 
  • Parmezaanse kaas
  • basilicum

Bereiding:

  • Snij twee chipolata’s in kleine stukken en bak ze samen met de volledige chipolata’s in olijfolie.
  • Voeg de pancetta, oesterzwammen, gesneden ajuin, gesneden look en rozemarijn toe en bak tot alles goed aangekleurd is.
  • Kruid met peper en zout en blus met de rode wijn. Kook ondertussen de linguine gedurende 10 minuten al dente in gezouten water.
  • Voeg, wanneer de wijn ingekookt is, twee blikken gehakte tomaten toe. Laat pruttelen tot de pasta gaar is.
  • Werk af met basilicum en Parmezaanse kaas.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten