mooie-meid-venkel-oud-brugge

Gebakken heek met venkel en Oud Brugge

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 heekfilets
  • 4 minivenkels
  • 200 g Oud Brugge kaas
  • 50 g kippenfond
  • 200 ml melk
  • 1 koolrabi
  • sap van 1/2 citroen 

Bereiding:

  • Kruid de heekfilet met peper en zout en bak hem gedurende 2 minuten aan in een hete antiaanbakpan op de velkant (zodat de vis halfrauw, halfgebakken is). Snij de vis in de gewenste vorm en werk af met citroensap.
  • Was de minivenkels in koud water zodat ze zandvrij zijn en kook ze gedurende 3 minuten in gezouten water zodat ze beetgaar zijn.
  • Schil de koolrabi en snij 1/3 in mooie blokjes. Kook de blokjes gedurende 5 minuten in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Neem nog 1/3 van de koolrabi, snij in fijne plakjes en leg in ijswater. Neem de overblijvende venkel en snij in fijne plakjes. Kook deze kort in gezouten water (1 minuut) en vul ze op met wat geraspte Oud Brugge en maak mooie envelopjes van koolrabi.
  • Begin nu aan de jus van Oud Brugge. Snij de kaas in blokjes en kook deze op met de melk en de kippenbouillon gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje, giet alles door een zeef en bewaar de jus.
  • Leg de stukjes vis op het bord, plaats de envelopjes, plakjes en blokjes van koolrabi ertussen, voeg nadien de venkel toe en werk af met de jus van Oud Brugge.


De Jonkman
Maalsesteenweg 438
8310 Brugge (Sint-Kruis)
www.dejonkman.be



Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten