mooie-meid-venkel-oud-brugge

Gebakken heek met venkel en Oud Brugge

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 heekfilets
  • 4 minivenkels
  • 200 g Oud Brugge kaas
  • 50 g kippenfond
  • 200 ml melk
  • 1 koolrabi
  • sap van 1/2 citroen 

Bereiding:

  • Kruid de heekfilet met peper en zout en bak hem gedurende 2 minuten aan in een hete antiaanbakpan op de velkant (zodat de vis halfrauw, halfgebakken is). Snij de vis in de gewenste vorm en werk af met citroensap.
  • Was de minivenkels in koud water zodat ze zandvrij zijn en kook ze gedurende 3 minuten in gezouten water zodat ze beetgaar zijn.
  • Schil de koolrabi en snij 1/3 in mooie blokjes. Kook de blokjes gedurende 5 minuten in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Neem nog 1/3 van de koolrabi, snij in fijne plakjes en leg in ijswater. Neem de overblijvende venkel en snij in fijne plakjes. Kook deze kort in gezouten water (1 minuut) en vul ze op met wat geraspte Oud Brugge en maak mooie envelopjes van koolrabi.
  • Begin nu aan de jus van Oud Brugge. Snij de kaas in blokjes en kook deze op met de melk en de kippenbouillon gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje, giet alles door een zeef en bewaar de jus.
  • Leg de stukjes vis op het bord, plaats de envelopjes, plakjes en blokjes van koolrabi ertussen, voeg nadien de venkel toe en werk af met de jus van Oud Brugge.


De Jonkman
Maalsesteenweg 438
8310 Brugge (Sint-Kruis)
www.dejonkman.be



Parelhoenboutjes met geroosterde groenten uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in een braadpan en bak hierin de parelhoenboutjes rondom bruin...

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten

Rainbow veggie spring rolls

Zet een pannetje op het vuur met de sesamolie, sojasaus en gembersiroop en laat kort inkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen...

recepten