ribeye-salie-knoflook

Ribeye op de rooster met salie en knoflook

Voor 4 personen
Bereiding: 15 min

Dit heb je nodig

  • 4 ribeyes (250 g per persoon)
  • 1 dl olijfolie
  • 20 salietakjes
  • 4 teentjes knoflook
  • fleur de sel

Zo maak je het

  • Steek de barbecue aan en bak pas als het vuur mooi gloeit. 
  • Pel de knoflook en snij in plakjes. 
  • Kerf de ribeyes 5 keer in met een scherp mes, duw er de knoflook en 5-tal salietakjes in. 
  • Smeer het rooster licht in met olie. 
  • Bak de ribeyes 7 minuten op middelhoog vuur, draai ze om en bak ze nog 5 minuten. 
  • Af en toe nog eens met olie in kwasten. Na 12 min zijn ze ‘medium rare’. 
  • Wil je ze saignant, haal de stukken vlees iets sneller van het vuur of laat ze wat langer liggen voor meer doorbakken vlees.
  • Na het grillen de ribeyes laten rusten, in kleinere porties snijden en wat fleur de sel erover. 
  • Dresseer de stukken smakelijk op een houten plank of bord en zet de marinades erbij.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Freakshake

Laat de chocolade smelten au bain-marie...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Cloud egg

Split de eieren in dooiers en witten. Klop de eiwitten zeer stijf. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en schep er 4 ‘wolkjes’ eiwit op...

recepten

Parelhoenfilet met groene groentjes

Voorverwarm de oven op 180°C. Snij de sperziebonen in fijne ringetjes. Blancheer de sperziebonen, de tuinbonen en de erwtjes in kokend gezouten water...

recepten