ribeye-salie-knoflook

Ribeye op de rooster met salie en knoflook

Voor 4 personen
Bereiding: 15 min

Dit heb je nodig

  • 4 ribeyes (250 g per persoon)
  • 1 dl olijfolie
  • 20 salietakjes
  • 4 teentjes knoflook
  • fleur de sel

Zo maak je het

  • Steek de barbecue aan en bak pas als het vuur mooi gloeit. 
  • Pel de knoflook en snij in plakjes. 
  • Kerf de ribeyes 5 keer in met een scherp mes, duw er de knoflook en 5-tal salietakjes in. 
  • Smeer het rooster licht in met olie. 
  • Bak de ribeyes 7 minuten op middelhoog vuur, draai ze om en bak ze nog 5 minuten. 
  • Af en toe nog eens met olie in kwasten. Na 12 min zijn ze ‘medium rare’. 
  • Wil je ze saignant, haal de stukken vlees iets sneller van het vuur of laat ze wat langer liggen voor meer doorbakken vlees.
  • Na het grillen de ribeyes laten rusten, in kleinere porties snijden en wat fleur de sel erover. 
  • Dresseer de stukken smakelijk op een houten plank of bord en zet de marinades erbij.

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten