ribeye-salie-knoflook

Ribeye op de rooster met salie en knoflook

Voor 4 personen
Bereiding: 15 min.

Dit heb je nodig

  • 4 ribeyes (250 g per persoon)
  • 1 dl olijfolie
  • 20 takjes salie
  • 4 teentjes knoflook
  • fleur de sel

Zo maak je het

  • Steek de barbecue aan en bak pas als de kolen mooi gloeien. 
  • Pel de knoflook en snij in plakjes. 
  • Kerf de ribeyes 5 keer in met een scherp mes, duw er de knoflook en een 5-tal takjes salie in. 
  • Smeer het rooster licht in met olie. 
  • Bak de ribeyes 7 minuten op middelhoog vuur, draai ze om en bak ze nog 5 minuten. 
  • Kwast af en toe nog eens in met olie. Na 12 minuten zijn ze ‘medium rare’. 
  • Wil je ze saignant, haal dan de stukken vlees iets sneller van het vuur of laat ze wat langer liggen voor meer doorbakken vlees.
  • Laat de ribeyes na het grillen rusten, snij ze daarna in kleinere porties en strooi er wat fleur de sel over.
  • Dresseer de stukken smakelijk op een houten plank of bord en zet de marinades erbij.