gevulde-sardines-olijven-olijfkruid

Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

Voor 4 personen
Bereiding: 20 min

Dit heb je nodig

  • 12 diepvriessardines
  • 4 sneetjes witbrood
  • 1 ei
  • 1 el peterselie (gehakt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 el pijnboompitten
  • 20 zwarte olijven
  • olijfkruid
  • sap van 1/2 citroen
  • 1,5 dl olijfolie

Zo maak je het

  • Steek de barbecue aan.
  • Spoel de sardines onder koud water en dep droog.
  • Bak de pijnboompitten in een droge pan en hak ze fijn.
  • Voor het vulsel het brood in stukjes snijden en mengen met ei, knoflook, peterselie, pijnboompitten en kaas.
  • Vul de sardines en maak een dressing aan met de helft van de olie en het citroensap.
  • Olie de vissen in, breng ze op smaak met peper en zout en zet ze vast in de visklem speciaal om vis makkelijk te barbecueën.
  • Bak ze gelijkmatig op niet te hoog vuur en draai geregeld om.
  • Haal ze uit de klem en leg ze op een bord of een 'bootje' zoals op de foto.
  • Lepel enkele druppels citroendressing over de sardines en werk af met olijven en het olijfkruid.

TIP: Je kan ook de sardientjes in een aluminium grillschaal en 10 tot 15 minuten roosteren op de barbecue. Draai ze na 5 tot 6 minuten om.


Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten