gevulde-sardines-olijven-olijfkruid

Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

Voor 4 personen
Bereiding: 20 min.

Dit heb je nodig

  • 12 diepvriessardines
  • 4 sneetjes witbrood
  • 1 ei
  • 1 el peterselie (gehakt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 el pijnboompitten
  • 20 zwarte olijven
  • olijfkruid
  • sap van 1/2 citroen
  • 1,5 dl olijfolie

Zo maak je het

  • Steek de barbecue aan.
  • Spoel de sardines onder koud water en dep ze droog.
  • Bak de pijnboompitten in een droge pan en hak ze fijn.
  • Snij voor het vulsel het brood in stukjes en meng met het ei, de knoflook, de peterselie, de pijnboompitten en de kaas.
  • Vul de sardines en maak een dressing met de helft van de olie en het citroensap.
  • Olie de vissen in, breng ze op smaak met peper en zout en gril ze in een visklem die het barbecueën van vis veel gemakkelijker maakt.
  • Bak ze gelijkmatig op een niet te hoog vuur en draai ze geregeld om.
  • Haal ze uit de klem en leg ze op een bord of een 'bootje' zoals op de foto.
  • Lepel enkele druppels citroendressing over de sardines en werk af met olijven en het olijfkruid.

TIP: Je kan de sardientjes ook in een aluminium grillschaal leggen en ze zo 10 tot 15 minuten roosteren op de barbecue. Draai ze na 5 tot 6 minuten om.


In de ban van de rog

Eind augustus werd de rog verkozen tot vis van het jaar 2021 door de VLAM. Het hele jaar lang zal de rog in de schijnwerpers worden gezet om de tamelijk onbekende vissoort te promoten. Onbekend is immers onbemind.

vis van het jaar vis

Ribeye op de rooster met salie en knoflook

Laat je inspireren: Ribeye op de rooster met salie en knoflook

vlees eten recepten

Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

Lekker snel: Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

30 min chef recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten