Gevulde sardines met olijven en olijfkruid
2. maart 2017 | Margot Van Makro
Voor 4 personen
Bereiding: 20 min
Dit heb je nodig
- 12 diepvriessardines
- 4 sneetjes witbrood
- 1 ei
- 1 el peterselie (gehakt)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 el parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 el pijnboompitten
- 20 zwarte olijven
- olijfkruid
- sap van 1/2 citroen
- 1,5 dl olijfolie
Zo maak je het
- Steek de barbecue aan.
- Spoel de sardines onder koud water en dep droog.
- Bak de pijnboompitten in een droge pan en hak ze fijn.
- Voor het vulsel het brood in stukjes snijden en mengen met ei, knoflook, peterselie, pijnboompitten en kaas.
- Vul de sardines en maak een dressing aan met de helft van de olie en het citroensap.
- Olie de vissen in, breng ze op smaak met peper en zout en zet ze vast in de visklem speciaal om vis makkelijk te barbecueën.
- Bak ze gelijkmatig op niet te hoog vuur en draai geregeld om.
- Haal ze uit de klem en leg ze op een bord of een 'bootje' zoals op de foto.
- Lepel enkele druppels citroendressing over de sardines en werk af met olijven en het olijfkruid.
TIP: Je kan ook de sardientjes in een aluminium grillschaal en 10 tot 15 minuten roosteren op de barbecue. Draai ze na 5 tot 6 minuten om.
Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...
4. juni 2019 | Matthias Van Makro
recepten
Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.
4. juni 2019 | Matthias Van Makro
recepten
Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...
3. april 2019 | Matthias Van Makro
recepten
Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...
3. april 2019 | Matthias Van Makro
recepten
Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...
3. april 2019 | Matthias Van Makro
recepten