appeltaart

Appeltaart

Bereiding: 50 min. (of 35 min. met kant-en-klare kruimeldeeg)

Dit heb je nodig :

Voor zelfgemaakt deeg : 

 • 200 g zelfrijzende bloem
 • 375 g boter of margarine
 • 150 g suiker
 • 1/4 tl zout
 • 1/2 tl citroen of zeste van sinaasappel
 • 1 losgeklopt ei
Voor taartvulling: 
 • 6 medium rode appels
 • 400 ml melk
 • 4 eieren
 • 4 el maïzena
 • 200 g suiker
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 losgeklopt ei
Extra nodig: taartvorm (30 cm), bakparels en appelschiller als je voorkeur geeft aan geschilde appeltjes.

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven op 175 °C.
 2. Voor het deeg: zeef de bloem twee keer in een kom en voeg de boter, de suiker, het zout, de citroen of sinaasappelzeste en het losgeklopte ei toe.
 3. Blijf kneden met je vingers tot een homogeen beslag. Of gebruik de keukenrobot.
 4. Rol het deeg open op een met bloem bestrooid werkvlak. Blijf rollen tot het deeg groot genoeg is om de taartvorm (30 cm) te bedekken. Druk de boordjes stevig aan en verwijder het overtollige deeg. Prik het deeg lichtjes met een vork. Laat rusten en bereid nu de taartvulling.
 5. Snij de appels in parten, verwijder het klokhuis en verdeel ze gelijkmatig over de taartvorm. Meng de melk, eieren, maïzena, suiker en kaneel in een kom en verdeel dit mengsel over de appels. (Hou je van geschilde appeltjes, gebruik de handige appelschiller.)
 6. Zet de taart 30 tot 35 minuten in de oven. Laat rustig afkoelen en presenteer de taart op een taartschotel. Net voor het opdienen nog een heel klein beetje (bloem)suiker erover. Smakelijk!

Extra tip: geen tijd? Gebruik dan kant-en-klare kruimeldeeg.


Zoete kruiden voor heerlijk gebak en lekkere nagerechten

Kruiden en specerijen zijn onmisbaar in de moderne gastronomie. Je ziet ze dikwijls niet, maar ze hebben een grote impact op de smaak en de geur van je gerechten. Iedereen kent tijm, basilicum, gember, dille,… die gewoonlijk in hartige gerechten worden gebruikt. Maar ook met zoete kruiden kan je heel wat kanten uit. Ze zijn ideaal om je gebak of nagerechten net dat tikkeltje extra pit en smaak te geven.

appeltaart recept appeltaart maken vanillestokjes recepten

Gemarmerde chocolademousse als dessert

Uitgebreid tafelen zonder nagerecht bestaat niet. Uiteraard kan dit gaan van een gezonde fruitsla, over een lichte sorbet tot een heerlijke chocolade mousse. Zeker na een uitgebreid diner waarin chocolade centraal staat, is chocolade mousse het nagerecht bij uitstek. Ontdek hier hoe je een chocolademousse met twee kleuren kunt maken.

desserts recepten desserts met chocolade recepten met chocolade

Longueur van peperkoek met chocoladefantasie

De hapklare longueurs van Makro zijn het ideale dessert voor wie het graag makkelijk heeft. Met dit recept sluit je het feestdiner af met een heerlijk zoete lekkernij die je gasten nog lang zal bijblijven.

desserts recepten desserts met chocolade recept peperkoek makkelijk dessert eenvoudig dessert recepten