appeltaart

Appeltaart

Bereiding: 50 min. (of 35 min. met kant-en-klare kruimeldeeg)

Dit heb je nodig :

Voor zelfgemaakt deeg : 

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 375 g boter of margarine
  • 150 g suiker
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl citroen of zeste van sinaasappel
  • 1 losgeklopt ei
Voor taartvulling: 
  • 6 medium rode appels
  • 400 ml melk
  • 4 eieren
  • 4 el maïzena
  • 200 g suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 losgeklopt ei
Extra nodig: taartvorm (30 cm), bakparels en appelschiller als je voorkeur geeft aan geschilde appeltjes.

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 175 °C.
  2. Voor het deeg: zeef de bloem twee keer in een kom en voeg de boter, de suiker, het zout, de citroen of sinaasappelzeste en het losgeklopte ei toe.
  3. Blijf kneden met je vingers tot een homogeen beslag. Of gebruik de keukenrobot.
  4. Rol het deeg open op een met bloem bestrooid werkvlak. Blijf rollen tot het deeg groot genoeg is om de taartvorm (30 cm) te bedekken. Druk de boordjes stevig aan en verwijder het overtollige deeg. Prik het deeg lichtjes met een vork. Laat rusten en bereid nu de taartvulling.
  5. Snij de appels in parten, verwijder het klokhuis en verdeel ze gelijkmatig over de taartvorm. Meng de melk, eieren, maïzena, suiker en kaneel in een kom en verdeel dit mengsel over de appels. (Hou je van geschilde appeltjes, gebruik de handige appelschiller.)
  6. Zet de taart 30 tot 35 minuten in de oven. Laat rustig afkoelen en presenteer de taart op een taartschotel. Net voor het opdienen nog een heel klein beetje (bloem)suiker erover. Smakelijk!

Extra tip: geen tijd? Gebruik dan kant-en-klare kruimeldeeg.