668px-267px_16_Jacobs-zeekraal-Makro-F25-2017092949279

Sint-jakobsvruchten met zeekraal en een citrustoets

Voor 4 personen Bereiding: 20 min.

Dit heb je nodig

• 12 grote, verse of bevroren sint-jakobsvruchten • 100 g zeekraal • 100 g paddenstoelen (eryngii) • 1 lente-ui • 1 sjalot • 1 dl witte wijn • 80 g boter • enkele druppels limoenjus • geraspte zeste van ¼ limoen

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 120°C.
  2. Spoel de (ontdooide) sint-jakobsvruchten en snij ze in plakjes van ½ cm dik.
  3. Snij de sjalot fijn en laat ze met de wijn en limoenjus inkoken, klop er ¾ van de boter onder, zeef door en breng op smaak met zout, peper en de geraspte limoenzeste.
  4. Maak de zeekraal schoon en blancheer deze (kort koken en direct laten afkoelen).
  5. Snij de lente-ui fijn en stoof glazig in de resterende boter. Voeg de paddenstoelen erbij en breng op smaak met zout en peper.
  6. Leg de sint-jakobsvruchten op een bord of in een overschotel, doe er zout en peper op en laat even kort doorwarmen in de oven. Lepel de saus erover en werk af met eryngii, zeekraal en een takje groen naar keuze.