pintxo-notenbrood

Pintxos met roquefort, gekaramelliseerde ui en vijg

Dit heb je nodig

Notenbrood, rucola, Roquefort, 1 ui, vijgen, suiker en scheutje appelciderazijn

Zo maak je het

  • Stoof de uiringen in een antikleefpan, voeg 2 el kristalsuiker en een scheutje azijn toe en laat ± 30 minuten sudderen tot de ui gekaramelliseerd is. 
  • Snij een dikke snee van het notenbrood, snij die schuin in 2 en rooster.
  • Beleg met verse rucola, een stukje Roquefort, een eetlepel gekaramelliseerde ui en een kwartje vijg.

Pintxos met gerookte zalm op een bedje van venkeltartaar afgewerkt met zalmeitjes en dille

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met gerookte zalm op een bedje van venkeltartaar afgewerkt met zalmeitjes en dille

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos

Aperitieven? Ga voor minibiertjes met bruschetta

België is het land van chocolade, frietjes en niet te vergeten bier. Met heel wat gerenommeerde en wereldvermaarde abdijen is het geen wonder dat Belgen bierdrinkers zijn. Vlaamse karbonade met abdijbier, een degustatiebier of een frisse pint na een fietstochtje, iedereen geniet op zijn of haar manier. Maar wist je dat bier vaak als aperitief wordt geschonken?

aperitiefhapjes aperitief recepten bruschetta