pintxo-notenbrood

Pintxos met roquefort, gekaramelliseerde ui en vijg

Dit heb je nodig

Notenbrood, rucola, Roquefort, 1 ui, vijgen, suiker en scheutje appelciderazijn

Zo maak je het

  • Stoof de uiringen in een antikleefpan, voeg 2 el kristalsuiker en een scheutje azijn toe en laat ± 30 minuten sudderen tot de ui gekaramelliseerd is. 
  • Snij een dikke snee van het notenbrood, snij die schuin in 2 en rooster.
  • Beleg met verse rucola, een stukje Roquefort, een eetlepel gekaramelliseerde ui en een kwartje vijg.

Foie gras met peperkoek, mango en passievruchtenpulp

Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne plakken van ongeveer ½ cm dikte...

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes fruit recepten fruit eten

Blini’s met zalm, lompviseitjes en dille

Snij de sneetjes zalm in de helft, vorm er een ‘roosje’ van en schik op de blini’s. Roer de zure room los met enkele druppels citroensap en breng op smaak met peper en zout.

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes zalmterrine

Prikker met cavaillon, minimozzarella, gerookte ham en verse vijg

Snij de verse vijgen in 4 partjes. Snij de cavaillon in de helft, lepel de pitjes eruit en lepel er met een parisiennelepel bolletjes van 2 cm diameter uit.

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes

Pintxos met rillettes van Le Mans, spek en gedroogde abrikoos

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met rillettes van Le Mans, spek en gedroogde abrikoos

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos

Pintxos met kruidig lamsgehakt met morilles en tomaat

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met kruidig lamsgehakt met morilles en tomaat

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos