pintxo-ciabatta

Pintxos met kruidig lamsgehakt met morilles en tomaat

Dit heb je nodig

Ciabatta natuur, gedroogde morilles, lamsgehakt, look, kleine trostomaten, courgette, peterselie

Zo maak je het

  • Laat de gedroogde morilles weken in koud water. 
  • Giet af, laat goed uitlekken. 
  • Stoof de morilles kort op een hoog vuur met wat fijngesnipperde look.
  • Meng 2 teentjes grofgesneden look met het lamsgehakt en rol tot kleine balletjes. 
  • Bak de gehaktballetjes gaar.
  • Neem een ovenschotel en besprenkel met olijfolie. 
  • Leg er sneetjes courgette op en een trosje kleine tomaten, kruid met peper en zout en plaats gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  • Leg 2 sneetjes courgette op een sneetje ciabatta, leg daarop een morille, een blaadje peterselie en een gehaktbal. 
  • Steek een tomaat op een prikker en prik die op de pintxo.


Foie gras met peperkoek, mango en passievruchtenpulp

Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne plakken van ongeveer ½ cm dikte...

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes fruit recepten fruit eten

Blini’s met zalm, lompviseitjes en dille

Snij de sneetjes zalm in de helft, vorm er een ‘roosje’ van en schik op de blini’s. Roer de zure room los met enkele druppels citroensap en breng op smaak met peper en zout.

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes zalmterrine

Prikker met cavaillon, minimozzarella, gerookte ham en verse vijg

Snij de verse vijgen in 4 partjes. Snij de cavaillon in de helft, lepel de pitjes eruit en lepel er met een parisiennelepel bolletjes van 2 cm diameter uit.

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes

Pintxos met rillettes van Le Mans, spek en gedroogde abrikoos

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met rillettes van Le Mans, spek en gedroogde abrikoos

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos

Pintxos met forelhaasje, fijne peterselie en ei

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met forelhaasje, fijne peterselie en ei

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos