668px-267px_16_jacobs-kreeftenjus-Makro-F25-2017092949291

Gegratineerde sint-jakobsvruchten met kreeftenjus en groentebrunoise

Dit heb je nodig

• 8 grote sint-jakobsvruchten • 4 grote garnalen • stukje wortel • stukje knolselder
• stukje courgette • 1 sjalot • takjes tijm • blaadje laurier • 2 dl kreeftensaus
• 1,5 dl room • snuifje currypoeder • 20 g boter • 1 el olijfolie

Zo maak je het

1. Snij de groenten in fijne blokjes en hak de sjalot fijn. Stoof de salot en de groentebrunoise in boter. Voeg tijm en laurier toe en breng op smaak met zout, peper en currypoeder.
2. Spoel de sint-jakobsvruchten en garnalen en bak ze heel kort in de olie. Kruid met zout en peper.
3. Warm de kreeftensaus op. Klop de room en spatel die onder de warme saus.
4. Leg de groenten, de sint-jakobsvruchten en de garnalen in diepe borden en lepel de saus erover. Gratineer kort onder een hete grill, werk af met een takje groen naar keuze.


Sint-jakobsvruchten met zeekraal en een citrustoets

Her recept voor sint-jakobsvruchten met zeekraal en een citrustoets vind je hier.

sint-jacobsvrucht

Voorgerechtje voor fijnproevers: carpaccio van sint-jacobsvrucht

Hou je van verfijnde voorgerechten die je gasten doen snakken naar meer? Dan is carpaccio de ideale starter. Carpaccio garandeert een ragfijne smaaksensatie en ligt allesbehalve zwaar op de maag. Bovendien heb je zowel carpaccio’s van vlees als van vis. Verbluffend lekker is alvast volgend recept: carpaccio van sint-jacobsvrucht en gemarineerde rammenas met yuzu-dressing en roze peper.

carpaccio voorgerecht sint-jacobsvrucht vis carpaccio recepten