668px-267px_16_jacobs-kreeftenjus-Makro-F25-2017092949291

Gegratineerde sint-jakobsvruchten met kreeftenjus en groentebrunoise

Dit heb je nodig

• 8 grote sint-jakobsvruchten • 4 grote garnalen • stukje wortel • stukje knolselder
• stukje courgette • 1 sjalot • takjes tijm • blaadje laurier • 2 dl kreeftensaus
• 1,5 dl room • snuifje currypoeder • 20 g boter • 1 el olijfolie

Zo maak je het

1. Snij de groenten in fijne blokjes en hak de sjalot fijn. Stoof de salot en de groentebrunoise in boter. Voeg tijm en laurier toe en breng op smaak met zout, peper en currypoeder.
2. Spoel de sint-jakobsvruchten en garnalen en bak ze heel kort in de olie. Kruid met zout en peper.
3. Warm de kreeftensaus op. Klop de room en spatel die onder de warme saus.
4. Leg de groenten, de sint-jakobsvruchten en de garnalen in diepe borden en lepel de saus erover. Gratineer kort onder een hete grill, werk af met een takje groen naar keuze.