Tomaten met kruiden en feta
13. juni 2016 | Matthias Van Makro
Ingrediënten
- 6 grote tomaten
- 200 g feta
- een handvol zwarte, ontpitte olijven
- een handvol pijnboompitten
- een handvol verse peterselie
- 1 lente-uitje
Bereiding
Snij de tomaten in een stervorm. Leg ze in een ovenschaal. Giet er een beetje olijfolie over en kruid enkel met peper. Zout hoeft niet, want feta is al zout genoeg. Hak de peterselie, de olijven en het lente-uitje fijn. Meng de pijnboompitten eronder. Houd er enkele apart voor de afwerking.
Verbrokkel er de feta over, giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid enkel met peper. Meng goed. Trek de tomaten een beetje open en vul ze met het mengsel. Het is niet erg als er een beetje naast valt. Werk af met de resterende pijnboompitten.
Zet 25 tot 30 minuten in de oven op 180°C. Vlak voor je opdient, giet je er nog een scheutje olijfolie over.
Bron: www.purepascale.com
Niet alleen rauw zijn tomaten lekker, je kan er ook overheerlijke tomatensaus van maken.
4. juli 2019 | Matthias Van Makro
tomaten
Panzanella is een eenvoudige, maar overheerlijke salade met veel kleur en textuur.
4. juli 2019 | Matthias Van Makro
tomaten
Serveer je graag een verrassend bijgerecht bij de barbecue? Deze frisse couscoussalade met tomaatjes en Romeinse sla is altijd lekker!
4. juli 2019 | Matthias Van Makro
tomaten
Deze carpaccio van cœur de bœuf tomaten met krulandijvie is een lekkere, lichte lunch. Ideaal voor de zomer!
30. november 2018 | Matthias Van Makro
tomaten
Italiaans hapje bestaande uit warme toast, fijne tomatenblokjes en olijfolie met basilicumblaadjes.
13. juni 2016 | Matthias Van Makro
aperitiefhapjes
fingerfood
tomaten