668---brushetta-met-tomaat

Bruschetta met tomaat

Ingrediënten

  • 3 rijpe tomaten
  • 2 el basilicum (fijngesnipperd)
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 ciabatta (of stokbrood)
  • 1 teentje look
  • fleur de sel

Bereiding

Pel en ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met de basilicum en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Zet 30 minuten in de koelkast. Snij de ciabatta (of stokbrood) schuin in sneetjes. Pel en halveer het teentje look en wrijf er het brood mee in. Besprenkel met olijfolie en rooster de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin. Verdeel het tomatenmengsel over de warme toast. Werk af met fleur de sel.

Bron: www.libelle-lekker.be



Pasta met geroosterde tomatensaus, andijvie en ricotta

Niet alleen rauw zijn tomaten lekker, je kan er ook overheerlijke tomatensaus van maken.

tomaten

Panzanella met verschillende tomaten

Panzanella is een eenvoudige, maar overheerlijke salade met veel kleur en textuur.

tomaten

Couscoussalade met tomaten en Romeinse sla

Serveer je graag een verrassend bijgerecht bij de barbecue? Deze frisse couscoussalade met tomaatjes en Romeinse sla is altijd lekker!

tomaten

Carpaccio van cœur de bœuf tomaten

Deze carpaccio van cœur de bœuf tomaten met krulandijvie is een lekkere, lichte lunch. Ideaal voor de zomer!

tomaten

Foie gras met peperkoek, mango en passievruchtenpulp

Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne plakken van ongeveer ½ cm dikte...

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes fruit recepten fruit eten