Je huisdier vertroetelen

Je huisdier vertroetelen? Bekijk snel onze 7 tips!

  1. Net zoals hun baasjes, houden honden of katten enorm van variatie. Zo kan je het droogvoer af en toe combineren met natvoer of heerlijke snacks. Op deze manier geef je je viervoeters een afwisselend, evenwichtig en gezond maal. Let op met het geven van tafelrestjes, want zo zet je onbewust de gezondheid van je huisdier op het spel.

  2. Beweging is heel belangrijk, ook voor je huisdier. Is je kat een echte huismus? Zorg dan voor voldoende beweging in huis met een krab- en klimpaal. Je hond kun je dan weer meenemen op avontuur. Maak een lange wandeling naar het bos of het strand en entertain hem met enkele leuke speelgoedjes van apporteerbal tot speelgoedvarken. Vergeet op de wandeltocht met je hond zeker de poepzakjes en leiband niet! Zo blijft niet enkel je hond tevreden, maar ook je medemens. Om ook in de winter de veiligheid van je hond te garanderen tijdens een fikse wandeling, bestaan er LED-halsbanden die in het donker zeker van pas kunnen komen. Vergeet ook zelf geen LED-verlichting of reflecterende materialen te dragen.

  3. Wie houdt er niet van een beautybehandeling? Maak even tijd om je hond te borstelen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je hond minder snel ziek wordt, maar verbetert ook de band tussen baasje en dier. Ook kun je tegelijkertijd je huisdier controleren op eventuele teken en deze verwijderen met een tekentang. Om je hond helemaal te verwennen, kun je ineens de tijd nemen om hem te wassen met speciale hondenshampoo of zijn nagels te knippen met een nagelknipper speciaal voor honden.

  4. Huisdieren hebben soms nood aan een eigen vertrouwde plek waar ze tot rust kunnen komen. Zorg daarom voor een honden- of kattenverblijf waar ze zich kunnen terugtrekken als het te druk wordt. Honden en katten mogen dan wel gezelschapsdieren zijn, soms hebben ze ook nood aan me-time. Ook je konijnen of kippen hebben recht op voldoende ruimte om rond te lopen. Zorg hierbij ook steeds voor hokken met voldoende beschutting, zodat ze kunnen schuilen bij verschillende weersomstandigheden en zich kunnen verstoppen wanneer er gevaar zou dreigen.

  5. Het is misschien niet het meest leuke puntje van de lijst, maar het is enorm belangrijk om af en toe met je huisdier naar de dierenarts te gaan. Zo zorg je ervoor dat ze tijdig hun vaccinaties krijgen en ontwormd worden. Want een gezond huisdier is een blij huisdier.

  6. Je hond mee op reis? Dat kunnen we alleen maar toejuichen! Er bestaan tal van draadkooien en transportboxen die je een aangename autorit zullen bezorgen samen met je viervoeter. Je vindt ze in verschillende groottes. Weinig extra ruimte in je wagen? Dan is een veiligheidsharnas voor honden de ideale oplossing. Je kunt dit in de auto gebruiken als autogordel, waardoor je hond niet alleen veilig maar ook comfortabel kan meereizen.

  7. En vergeet niet, huisdieren worden enorm gelukkig van een uitgebreide krab- en aaisessie en een portie aandacht. Hoe simpel kan het zijn?