Vegetarische carpaccio

Vegetarische carpaccio van rode biet

Carpaccio is van oorsprong een Italiaans gerecht gemaakt van dunne plakjes rauw rundvlees. Maar wist je dat een carpaccio van rode biet even hemels smaakt? Bovendien zijn rode bieten enorm gezond en behoren ze tot de categorie superfood. De voordelen zijn eindeloos. Je maakt er dus niet enkel de vegetariër onder ons blij mee.

6 pers. / ongeveer 10 min. + kooktijd rode biet

Ingrediënten


  • 500 g rode biet, rauw of voorgekookt en geschild (vacuüm verpakt)
  • 150 g veldsla
  • 60 g pijnboompitten
  • Verse parmezaan
  • Grof zeezout
  • Peper
  • Olijfolie

Bereiding

Kook de rauwe rode biet in gezouten water gedurende ongeveer 40 min., spoel met koud water en verwijder de schil. Was de veldsla en zwier deze droog. Rooster de pijnboompitten kort in een antiaanbakpan zonder vetstof. Snij de rode biet in zeer fijne schijfjes en schik deze op het bord. Leg wat veldsla op de schijfjes rode biet en strooi er wat parmezaan en pijnboompitten over. Kruid met zeezout en versgemalen peper. Besprenkel ten slotte de carpaccio met olijfolie.

Parelhoenboutjes met geroosterde groenten uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in een braadpan en bak hierin de parelhoenboutjes rondom bruin...

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten

Rainbow veggie spring rolls

Zet een pannetje op het vuur met de sesamolie, sojasaus en gembersiroop en laat kort inkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen...

recepten