Vegetarische carpaccio

Vegetarische carpaccio van rode biet

Carpaccio is van oorsprong een Italiaans gerecht gemaakt van dunne plakjes rauw rundvlees. Maar wist je dat een carpaccio van rode biet even hemels smaakt? Bovendien zijn rode bieten enorm gezond en behoren ze tot de categorie superfood. De voordelen zijn eindeloos. Je maakt er dus niet enkel de vegetariër onder ons blij mee.

6 pers. / ongeveer 10 min. + kooktijd rode biet

Ingrediënten


  • 500 g rode biet, rauw of voorgekookt en geschild (vacuüm verpakt)
  • 150 g veldsla
  • 60 g pijnboompitten
  • Verse parmezaan
  • Grof zeezout
  • Peper
  • Olijfolie

Bereiding

Kook de rauwe rode biet in gezouten water gedurende ongeveer 40 min., spoel met koud water en verwijder de schil. Was de veldsla en zwier deze droog. Rooster de pijnboompitten kort in een antiaanbakpan zonder vetstof. Snij de rode biet in zeer fijne schijfjes en schik deze op het bord. Leg wat veldsla op de schijfjes rode biet en strooi er wat parmezaan en pijnboompitten over. Kruid met zeezout en versgemalen peper. Besprenkel ten slotte de carpaccio met olijfolie.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten