Lamskroon met mediterrane groenten en kruidenpuree

Lamskroon met mediterrane groenten en kruidenpuree

Lamsvlees is niet alleen overheerlijk en mals, het zit ook boordevol ijzer, proteïnen en vitaminen. Lekker en gezond dus! Redenen genoeg om lamsvlees te bereiden voor deze feestelijke aangelegenheid. Hou er wel rekening mee dat lamsvlees niet in 1 2 3 klaar is. Wil je mals lamsvlees, geef het dan ruim de tijd om te garen op een lage temperatuur.

Ingrediënten voor 4 pers.

 • 800 g lamskroon
 • 5 teentjes knofl ook
 • Grof zeezout
 • Olijfolie
 • Peper en zout
 • 600 g aardappelen
 • 60 g boter
 • 60 g room
 • Nootmuskaat
 • 2 rode paprika’s
 • 1 aubergine
 • 2 courgettes
 • 3 tomaten
 • 4 takjes rozemarijn
 • Peterselie
 • Bieslook
 • Kervel
 • Basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 80°C. Bak het vlees aan beide kanten bruin in een hete pan. Kruid het daarna met peper en zout en laat het marineren in een braadslede met olijfolie, 6 halve teentjes knoflook, een takje rozemarijn en wat peterselie. Zet de braadslede in de oven gedurende een uur. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Snij wat bieslook, peterselie en kervel fijn. Giet de aardappelen af en pureer ze met de boter, de room en de fijngesneden kruiden. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Snij de groenten in gelijke stukken. Verhit olijfolie in een grote pan en voeg hier de rest van de knoflook en de resterende takjes rozemarijn aan toe. Bak de groenten, behalve de tomaat, in deze pan. Voeg daarna de tomaat en basilicum toe. Bak gedurende 5 tot 8 minuten en kruid met peper en zout.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten