header

Keurig gekaft in 5 stappen!

Boeken kaften is een vak apart. Bij Makro vind je al het materiaal voor een geslaagde missie. Hoe je voor het kaften aan het werk gaat, leggen we je nu uit!

 kaften

keurig-gekaft-nl

  1. Leg je boek open op het kaftpapier en knip het papier uit met meer dan 5 cm langs elke kant.

  2. Vouw het papier dubbel en leg het boek in het midden. Plooi het papier rond de flappen van het boek en open weer.

  3. Maak aan boven- en onderzijde van de rug een trapeziumvormige insnede. Vouw de uitgeknipte stukken naar binnen.

  4. Leg het boek terug en vouw de flap aan de lange zijden van het boek naar binnen. Vouw ook de korte zijden naar binnen en plak de hoeken vast met plakband.

  5. Sluit het boek en verstevig de rug met plakband. Klaar!

HANDIG OM TE WETEN

Gebruik voor elk vak een andere kleur. Zo weet je kind meteen welk boek bij welk vak hoort. Klassiek bruin en blauw blijven het goed doen. Heb je graag iets eigentijds, kies dan uit onze meer dan 10 kleurrijke thema’s.

Plastificeer je jouw boeken? Vermijd luchtbellen door met een liniaal over het boek te glijden wanneer je de folie van de rol op het boek plakt.

Probeer eens met twee soorten papier te kaften. Gebruik een kleur voor de bovenkant en overlap de onderkant met een ander patroon. Verstevig de plooi tussen de twee met tape of gebruik de gleuf voor notities.

TOON JE PERSOONLIJKHEID


• SCHOOLBORD: Breng op je kaftpapier gekleurde tape aan en versier de inhoud met het symbool van het vak. Op een wiskundeboek kun je bijvoorbeeld uitpakken met een formule.

• POLKADOTS. Koop neutraal kaftpapier en dompel de gom bovenop een potlood onder in wat waterproof verf of inkt. Stempel erop los! Gebruik verschillende kleuren en werk af met stickertjes.

• RELIËF. Ga aan de slag met schaar en lijm. Knip papieren figuurtjes uit, plak ze op je boek en schrijf er met kalligrafische pen je naam op. Ook op de rug van het boek oogt dit mooi. Plastificeer om er zeker van te zijn dat alles goed blijft zitten.

De kunst van het baden

Een aangename omgevingstemperatuur, een zacht muziekje, gedempt licht, enkele (geur)kaarsen en, waarom niet, een glaasje bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannen kader en gevoel. Zo zal je gegarandeerd nog meer van je bad genieten en volledig tot rust kunnen komen.

Nuri, de koning onder de sardienen

Sublieme Nuri-kwaliteitssardienen doen het overal even goed

Eryngii, de paddenstoel met de vele gezichten

De vrij onbekende Japanse paddenstoel eryngii geeft zijn subtiele smaken prijs

Obsiblue, een garnaal als geen ander

Met hun blauwige schaal, lekkere vlees en ongezien fijne jodiumsmaak doen de Obsiblue-garnalen je meteen dromen van tropische stranden en verafgelegen gebieden.

Welk glas hoort bij welke wijn?

Kleur, transparantie en schittering zijn tekenend voor het karakter en de oorsprong van elke individuele wijn. Een degustatie begint dan ook met een eerste visuele indruk.