windscherm terras

Genieten van een topzomer met een windscherm op je terras

Wil je te allen tijde van het mooie weer kunnen genieten op je terras? Dan is een windscherm je ideale bondgenoot. Het is een handige, gebruiksvriendelijke en elegante oplossing die je niet alleen tegen de wind beschermt, maar in vele gevallen ook de zon op een veilige afstand houdt. Bovendien zijn windschermen in allerlei afmetingen en kleuren verkrijgbaar en misstaan ze allerminst op een terras met een hedendaagse look. 

Waarom een windscherm plaatsen?

Niets zo gezellig als op zomerse dagen en avonden op je terras vertoeven, met een goed boek en een glas wijn binnen handbereik. Of wat dacht je van een gezellig etentje met vrienden tot in de late uurtjes? Jammer genoeg kan het weer in onze contreien als eens spelbreker zijn. Zeker als het hard waait, is er van terrasgenot weinig sprake. Een windscherm biedt hier soelaas en kan de volgende troeven voorleggen:

  • Het beschermt je tegen wind en felle zon.
  • Je kunt het op je terras gebruiken, maar ook in de tuin.
  • Het is gebruiksvriendelijk en duurzaam.


Welk materiaal kiezen?

Windschermen zijn doorgaans oprolbare doeken die je gemakkelijk kunt opspannen. Als je je terras verlaat, kun je ze net zo gemakkelijk weer opbergen. De kast van het windscherm bevestig je gewoon tegen de muur. Het doek zelf is gemaakt van polyester of acryl. Beide materialen kunnen tegen een stootje, gaan lang mee en zien er heel fraai uit. 

Verschillende formaten en kleuren

Heb je een klein of groot terras? Je vindt zeker een windscherm dat je op het lijf is geschreven. Windschermen zijn verkrijgbaar in allerlei formaten. De doeken kunnen tot vier meter breed zijn, terwijl de hoogte varieert van een tot twee meter. Daarnaast kun je bovenaan kiezen voor een rechte of een afgeschuinde kant.

Tot slot heb je de keuze uit tal van kleuren. Op die manier ben je zeker dat de kleur van je windscherm bij de rest van je terras past. Meer zelfs, het vormt een echte blikvanger die je terras naar een hoger niveau tilt. 

Tip: Ga voor het beste van twee werelden en kies een scherm dat je zowel tegen de wind als tegen felle zonnestralen beschermt.

De kunst van het baden

Een aangename omgevingstemperatuur, een zacht muziekje, gedempt licht, enkele (geur)kaarsen en, waarom niet, een glaasje bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannen kader en gevoel. Zo zal je gegarandeerd nog meer van je bad genieten en volledig tot rust kunnen komen.

Nuri, de koning onder de sardienen

Sublieme Nuri-kwaliteitssardienen doen het overal even goed

Eryngii, de paddenstoel met de vele gezichten

De vrij onbekende Japanse paddenstoel eryngii geeft zijn subtiele smaken prijs

Obsiblue, een garnaal als geen ander

Met hun blauwige schaal, lekkere vlees en ongezien fijne jodiumsmaak doen de Obsiblue-garnalen je meteen dromen van tropische stranden en verafgelegen gebieden.

Welk glas hoort bij welke wijn?

Kleur, transparantie en schittering zijn tekenend voor het karakter en de oorsprong van elke individuele wijn. Een degustatie begint dan ook met een eerste visuele indruk.