beautytips

Beautytips voor de festivalzomer: 5 onmisbare ‘essentials’

Festivals zijn voor velen een reden om uit te kijken naar de zomer. En gelijk hebben ze, want wat is er leuker dan samen met je beste vrienden genieten van livemuziek, pintjes en het kampeergevoel? Dat laatste komt er onvermijdelijk bij als je met de tent naar een festival trekt. Het gebrek aan een douche en andere ongemakjes die je beautyritueel verstoren, krijg je er gratis bij. Op zoek naar beautytips om de festivalzomer fris en monter te doorstaan? Deze 5 ‘essentials’ mogen niet ontbreken in je toilettas.

1. Felle kleurtjes

Je make-up is pas festivalproof als er hevige kleuren of opvallende kleurencombinaties aan te pas komen. Want als er één gelegenheid is waarop je met je make-up gerust een beetje uit de band mag springen, dan is dat wel het festival. Ga resoluut voor accentkleuren en leuke combi’s, zoals dieppaars met felgeel of donkergroen met passioneel rood. Hou wel altijd deze gouden regel in het achterhoofd:: ofwel zet je je ogen in de verf, ofwel je lippen. Niet allebei, want dan wordt het al gauw ‘too much’.

2. Desinfecterende handgel

Een echte must have voor wie zelfs maar één dag doorbrengt op een festival. De plaatsen waar je je handen kunt wassen, zijn er doorgaans schaars en bovendien is er vaak geen zeep voorzien. De oplossing? Een desinfecterende handgel die je maar hoeft uit te wrijven in je handen, en je een instant fris gevoel bezorgt.

3. Zonnecrème

Menig festival viel al in het water door de wispelturigheid van het Belgische weer. Toch is zonnecrème een echte ‘beauty essential’. Je weet maar nooit of de zon alsnog begint te schijnen. Bovendien ben je zelfs wanneer het bewolkt is, nog altijd de hele dag blootgesteld aan de zon. Je voorzorgen nemen kan dus zeker geen kwaad!

4. Droogshampoo

De ideale manier om je haar te fatsoeneren zonder dat er water aan te pas moet komen? Droogshampoo. Simpelweg in je haar wrijven, en klaar. Je kunt je kapsel nu weer stylen zoals je dat doet nadat je je haar gewassen hebt.

5. Topper onder de beautytips: babydoekjes

Vochtige doekjes zijn een multifunctionele topper. Je wrijft er even mee over je gezicht om jezelf op te frissen, of je gebruikt ze ’s avonds als efficiënte ‘make-upremover’. Zo kan je huid ademen tijdens je slaap en voorkom je puistjes – al kunnen die nog altijd ontstaan door drie dagen lang vette festivalhapjes te eten, natuurlijk ...

Op reis? Dit moet zeker mee in je beautycase

Op reis gaan is fun, inpakken is dat meestal niet. Ben jij ook zo’n fashionista die de moed al in haar schoenen voelt zakken bij de gedachte aan ongeïnspireerde vakantieoutfits (omdat je nu eenmaal niet je volledige garderobe kunt meenemen)? En voel je je onvolledig zonder je favoriete foundation of mascara? Lees hier hoe je de bagagestress tot een minimum herleidt en welke basics je zeker in je beautycase moet stoppen om de vakantie zorgeloos door te komen.

make up tips make up wat meenemen op reis

De perfecte make-up voor een stralende zomerse look

In de zomer durft je make-up al eens uitlopen. Bovendien zijn zon en zout water niet zo goed voor je huid en haar. Los het op met deze make-up en verzorgingstips!     

make up haarverzorging gelaatsverzorging

5 handige beautytips voor op reis

Urenlang in de airco zitten op het vliegtuig, de bus of de trein: voor je huid is het geen pretje. Doe daar nog de vermoeidheid van het reizen, het gebrek aan slaap en vitaminerijk eten bij, en je begrijpt dat een goede voorbereiding van je beautyritueel noodzakelijk is. Tenminste, als je met een glanzende huid en een frisse blik op je eindbestemming wil verschijnen ... Vijf onmisbare en heel makkelijk toe te passen beautytips voor op reis: hier komen ze!

make up tips beauty tips beauty tips huid

Klaar voor de zomerfestivals met het all-in-one festivalpakket

Staan er in je agenda een heleboel zomerfestivals die je binnenkort onveilig zult maken? En maak je er samen met vrienden een meerdaags feestje van? Bereid je dan voor en koop het all-in-one festivalpakket. Met een kampeertentje, een vuurtje en het nodige voedsel kom je voorbereid aan de start en zul je de festivalpret met glans doorstaan.

zomerfestivals zomer festivals zomer festivals