Peer-dessert

Gekaramelliseerde peer met crumble van gezouten boter, vanilleroom en chocolade-ijs

Geen heerlijker aroma dan dat van vers gebak bij je thuis. Gezonde koekjes, verjaardagscake of taart, dankzij Makro is desserts maken pure fun.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 4 Durondeau- peren
  • 20 g boter
  • 2 dl vanilleroom
  • 1/2e citroen
  • 4 bollen chocolade-ijs
  • Voor de crumble: 
  • 40 g amandelpoeder
  • 40 g boter
  • 40 g suiker
  • 40 g bloem
  • snuifje zout

Zo maak je het

  1. Crumble: meng losjes alle ingrediënten en bak gedurende 10 tot 15 minuten af in een voorverwarmde oven van 170°C. 
  2. Klop de room op.
  3. Schil de peren, halveer ze, wrijf ze in met citroensap en bak ze op een matig vuur met de boter, totdat ze zacht en gaar zijn. Doe er suiker over en karamelliseer op een zacht vuurtje.
  4. Verdeel de peren per twee op een bord, dresseer met opgeklopte room en het ijs en werk af met de crumble.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten