Peer-dessert

Gekaramelliseerde peer met crumble van gezouten boter, vanilleroom en chocolade-ijs

Geen heerlijker aroma dan dat van vers gebak bij je thuis. Gezonde koekjes, verjaardagscake of taart, dankzij Makro is desserts maken pure fun.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 4 Durondeau- peren
  • 20 g boter
  • 2 dl vanilleroom
  • 1/2e citroen
  • 4 bollen chocolade-ijs
  • Voor de crumble: 
  • 40 g amandelpoeder
  • 40 g boter
  • 40 g suiker
  • 40 g bloem
  • snuifje zout

Zo maak je het

  1. Crumble: meng losjes alle ingrediënten en bak gedurende 10 tot 15 minuten af in een voorverwarmde oven van 170°C. 
  2. Klop de room op.
  3. Schil de peren, halveer ze, wrijf ze in met citroensap en bak ze op een matig vuur met de boter, totdat ze zacht en gaar zijn. Doe er suiker over en karamelliseer op een zacht vuurtje.
  4. Verdeel de peren per twee op een bord, dresseer met opgeklopte room en het ijs en werk af met de crumble.

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten