Bootjes van sla met roze garnalen en zoetzure saus-detail

Bootjes van sla met roze garnalen en zoetzure saus

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

Dit heb je nodig 

  • 1 kropje little gem, blaadjes losgemaakt of het hart van een kropsla 
  • 100 g gepelde roze garnalen 
  • 1/2 mango, geschild, in stukjes gesneden 
  • 8 peultjes, beetgaar gekookt, afgekoeld, in stukjes gesneden 
  • zoetzure saus 
  • vlaggetjes

Zo maak je het

  1. Vul de blaadjes sla met garnalen, mango en peultjes.
  2. Druppel er een beetje zoetzure saus over en prik er een vlaggetje in.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten