BBQ met lekkere gerechten

Een zomerse BBQ organiseren: checklist voor een geslaagde avond

De benodigdheden voor je BBQ


Een geslaagde BBQ organiseren begint bij een goede voorbereiding. Vraag daarom aan alle gasten een bevestiging, zodat je weet voor hoeveel mensen je eten, drinken en servies moet voorzien. Dat lijkt misschien overbodig, maar in het heetst van de strijd weet je maar beter exact hoeveel man je mag verwachten. Even cruciaal is natuurlijk het boodschappenlijstje, maar daar houdt het niet. De ideale checklist houdt ook rekening met volgende zaken:

  • Wil je vermijden dat je boodschappentocht een ware helletocht wordt? Gooi dan niet alles op één hoop, maar noteer per gerecht welke ingrediënten je nodig hebt. Die structuur komt niet alleen van pas in de winkel, maar ook achter het fornuis/de barbecue.
  • Moet je het servies nog opblinken? Doet dat dan een dag op voorhand. Wanneer je volop aan het barbecueën bent, heb je wel wat anders te doen.
  • Marineer het vlees op voorhand en bereid alle bijgerechten alvast voor, zodat je ze alleen nog moet afwerken of er warme ingrediënten aan moet toevoegen.

Alles voor je BBQ-feestje bij Makro


Wist je dat je voor alle BBQ-benodigdheden bij Makro terechtkunt? Een BBQ organiseren wordt zo nóg eenvoudiger. Servies in aardewerk of plastic, glazen en wegwerpbekers, bestek in metaal of plastic, heerlijk kwaliteitsvlees, vers gevangen vis, knapperige groenten en alle soorten (alcoholische) dranken, barbecuetangen, andere benodigdheden en zelfs het barbecuetoestel zelf: je koopt het allemaal in onze winkels.

BBQ organiseren: de planning


Barbecueën is leuk, maar wanneer begin je eraan? Wij raden om er in de vroege avond mee te starten. Zo heb je voldoende tijd om niet alleen je gasten in de watten maar ook zélf van het BBQ-feest te genieten. Hier alvast een stappenplan:

17.30u: Laat je gasten van de sfeer proeven met een drankje en marineer intussen de groenten.

17.45u: Als je een gasbarbecue hebt, is het nu tijd om die aan te steken.

18.00u: Bereid de aperitiefhapjes voor. Begin met de hapjes die op de barbecue moeten.

18.30u: Bereid alvast alle bijgerechten voor.

18.45u: Steek de houtskoolbarbecue aan.

19.00u: Serveer de aperitiefhapjes en/of antipasti.

19.15u: Start je BBQ met visgerechten: die zijn lekker licht om mee te beginnen en zijn snel klaar.

19.30u: Geniet van je visgerechten en laat alvast een eerste portie vlees en gevogelte bakken op de barbecue, zodat je niet te lang moet wachten op de volgende gang.

21.00u: Nu het eten wat gezakt is, is het tijd voor het dessert. Kies je voor een dessert dat je warm maakt op de barbecue? Dan moet je mogelijk nog wat extra houtskool toevoegen.

21.30u: Serveer je dessert en praat nog wat na met een glaasje wijn of porto. Ook koffie past goed bij een dessert, zelfs op je BBQ-feest.

Ontdek onze barbecuebenodigdheden in de MakroShop


Ga voor de perfecte vegetarische BBQ

Wie denkt dat een geslaagde barbecue sowieso vlees nodig heeft, zit er goed naast. Een veggie BBQ is niet alleen verfrissend maar ook nog eens origineel. Pas deze tips toe en inspireer je gasten met een smakelijke verrassing.

barbecue BBQ organiseren BBQ barbecuen barbecueën vegetarische bbq vegetarische gerechten vegetarische hapjes

Tuininspiratie: verwen jezelf met pure luxe in je tuin

Heb je ook gemerkt dat het leven mooier wordt van zodra je meer tijd krijgt om in je tuin te genieten? Welnu, je kan het zelfs nóg mooier maken. Hoe? Door simpelweg meer uit je tuin te halen. Met de juiste investeringen is dat zo in orde.

barbecue loungeset tuin tuinhuis zwembad

BBQ op je balkon: 8 tips

Je bent jong en je wilt wat. Een barbecue organiseren bijvoorbeeld. Maar hier komt het. Je woont op een appartement met balkon. Paniek? Nergens voor nodig! Want met deze tips organiseer jij een top BBQ op jouw terras.

barbecue cocktails

Heel het jaar lang genieten van je tuin

Je tuin is er om van te genieten. Liefst het hele jaar door natuurlijk. En dat hoeft eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Lees nu onze tips!

barbecue groentetuin insectenhotel onderhoud van tuin

Tips & tricks: Wat iedere barbecuespecialist zou moeten weten

Directe en indirecte warmte: echte professionals voorzien twee zones op de barbecue: de ene recht boven het vuur (directe warmte), de andere meer naar de zijkant toe (indirecte warmte).

barbecue