Zomerdrankjes: milkshake en fruitpunch

Zomerfruit om te drinken: recepten voor milkshake en fruit punch

Romige milkshakes boordevol fruit

Milkshake is van oorsprong een Amerikaans concept. Het bestaat simpelweg uit roomijs, melk en siroop of vers fruit voor de smaak. Als je lepel of rietje kan blijven rechtstaan in het midden van het glas, is de milkshake dik genoeg.

Een milkshake wordt gesmaakt door kinderen én volwassenen. De mogelijkheden met dit koude, romige drankje zijn dan ook eindeloos. Je kunt variëren met roomijs in allerlei smaken of vanille-ijs combineren met alle soorten verse vruchten die je even pureert in een blender. Je milkshake pimpen doe je met fruitbrochettes, kokosschilfers, stukjes chocolade, slagroom, gekleurde snoepjes en ga zo maar door. Voor volwassenen bestaan er zelfs kruidige milkshakes en alcoholische varianten met whisky, rum of koffielikeur.

Recept voor een heerlijke milkshake met bessen

Ingrediënten:

 • 1 l ijskoude volle melk
 • 500 g vanille-ijs
 • 500 g aardbeienijs
 • 500 g gemengde bessen (vers of uit de diepvries)
 • 75 g suiker
 • Citroensap

Zo maak je het:

 1. Marineer de bessen met de suiker en een beetje citroensap. Als de bessen diepgevroren zijn, moet je ze eerst licht laten ontdooien.
 2. Doe de bessen samen met de melk en de twee soorten roomijs in de blender en mix.
 3. Serveer in een groot glas en decoreer naar eigen smaak.

Feestelijk drankje vol zomerfruit: fruitpunch

Een ander typisch Amerikaans zomerdrankje is fruitpunch, dat vooral populair is op studentenfeestjes. Dit drankje, boordevol fruitsap en vers fruit, komt echter oorspronkelijk uit India. Daar werd het gemaakt met alcohol, suiker, limoensap, water en thee of kruiden. Vandaag slaat de term fruitpunch op een heel scala aan alcoholische en niet-alcoholische drankjes, die allemaal gemaakt zijn op basis van fruit. Ideaal om te serveren op een zomers tuinfeest!

Recept voor een lekkere zomerse fruitpunch

Ingrediënten voor 8 personen:

 • 1 kleine Kanteloep-meloen
 • 250 g vers rood fruit (frambozen, braambessen, blauwe bessen of aardbeien)
 • 2 kiwi’s
 • 200 g abrikozen
 • 1,5 l droge witte wijn
 • 750 ml cava of prosecco
 • 3 takjes munt
 • Suiker

Zo maak je het:

 1. Was en schil het fruit en snij het in kleine stukjes. Bestrooi met wat suiker, voeg de muntblaadjes toe en laat even trekken.
 2. Neem een grote punchbowl (glazen kom) en vul met witte wijn. Doe hier het fruit bij en laat het geheel afkoelen in de koelkast.
 3. Vlak voor het serveren giet je de cava of prosecco bij je fruitpunch.

Liever een niet-alcoholische versie? Vervang de wijn en cava dan door kersen- of appelsap en citroenlimonade.Foie gras met peperkoek, mango en passievruchtenpulp

Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne plakken van ongeveer ½ cm dikte...

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes fruit recepten fruit eten

Zomerfruit: lekker, verfrissend en gezond

De zomer is het fruitseizoen bij uitstek. Wat smaakt er bij warme temperaturen beter dan een lekker, fris en sappig stuk fruit? De verschillende soorten zomerfruit smaken niet alleen voortreffelijk, ze zien er ook bekoorlijk uit en passen bij verschillende gerechten. En uiteraard bevat zomerfruit allerlei vitaminen die een heilzame werking hebben op je lichaam en geest.

zomerfruit recepten recepten met fruit fruit recepten

Lichtjes bitter en toch lekker zoet: ontdek de hipste drankjes met pompelmoes

Lekker en gezond, met een frisse, lichtjes bittere smaak: dat moet wel pompelmoes zijn. Deze sappige citrusvrucht is niet alleen lekker in allerlei gerechten, ze vormt ook de basis voor een heleboel zomerse drankjes. Een terrasje in de zon en een fruitig drankje met pompelmoes, meer moet dat deze zomer niet zijn!

cocktails pompelmoes fruit recepten